dulu..kini dan selamanye???

Bismillahirrahmanirrahim..
perghh..arini sakit sangat2 tekak ni..
kompem sebab peralihan cuaca dari minggu lepas yang panas terik ke musim ujan plak sekarang..
ape2 pun,syukur alhamdulillah..sebab Allah turunkan nikmat yang xterhingga..


tadi maghrib boring2 duk lepak dalam bilik..
tibe2 terpandang gambar yang kat atas meja tu..
gambar tym kecik2 dulu..
wahhh..comey nye..(haha..perasan sebentar)
ble tengok2 muke tym baby..tadika..zaman sekolah..ade transformasi wajah..
opkoz la..dulu2 selebet je..comot..mane reti nak melaram sangat..
cover2 ke macam sekarang..
normal la kecik2 comot..baru lah comel..hehe
ni gambar tym baby..
xingatlah berapa bulan..tapi muke bulat gler..
cam bola je..haha
muke sume sedey je..adei~
ni plak umo dalam 4 tahun kot..
lebey kurang la..
gambar yang pakai baju merah tu kat tugu memperingati pahlawan(yela kot)..
menangis sebab kena pakse bergambar..
ingat lagi tym tu nangis2 n abang kat sebelah pujuk..
kesian abang tym tu..
lagi dipujuk,lagi kuat sha nangis..haha
tym ni konvo..
konvo tadika la..huhu
sekolah tadika cina..
sume kawan2 cina..n sha sorang je melayu..
dulu memang fasih cakap cina..
selalu dapat no 1 tym exam..
xtau la pe sha jawab..sebab bile tym exam,sha rase,sha salin balik je soalan tu..haha
bile exam terkezut sangat bila lao sher cakap dapat no ,1..rase nak nangis je..huhu
sampai sekarang sha masih simpan piala tu..
tapi xpaham dia tulis ape sebab dalam bahasa cina..
teacher sha suggest kat mama suh anta sha kat skolah kebangsaan Pui Ying..
dia kate,result sha cemerlang n bley sambung sekolah cina..
sha pujuk mama xnak anta ke skolah cina tu..
sha nak skolah melayu..ley pakai tudung..
ni duk tadika cina kena pakai skirt..
rase jeles bile tengok orang pakai tudung n sekolah agama..
xtau nape sha bley ade perasaan camtu..
laz2 mama register skolah rantau panjang..
seronok sangat..
ni gambar sha masuk pertandingan nyanyian..
bertanding kat SJKC Pui Ying..
n jugak fesyen..
kedua2nye menang dapat no.1..
gambar masuk pertandingan fesyen tu xdapat ditunjukkan sebab seksi..
bahaya2..hehe
yang kiri tu sha..huhu
tym skolah rendah banyak gak kenangan manis..
mase standard 1 xpakai tudung lagi..
ade 2 orang lelaki ni memang suke sangat la tarik rambut sha..(sape la tu..kompem kalau dia baca statement ni,mesti orang tu malu..haha)
sebab rambut sha memang panjang..
n ari2 mama tolong sikatkan n ikat b4 gi sekolah(sweet kan?)..
start pakai tudung tym standard 2..tu pun mama xbagi pakai sebab dia takot rimas kot..
tapi bile sha asyik cakap nak pakai tudung jugak tym standard 2,mama wat kan la gak tudung untuk anak pompuan tunggal dia ni..
bukan ape,sebenarnye sha malu sangat tengok kawan2 sume pakai tudung..
sha sorang je free hair..malu3x!
sha pernah jadi penolong kelas tym standard 1 n ketua kelas tym standard 6..
tym pengiktirafan ketua darjah,sha satu2 nye girl yang ade kat situ..
normal la ketua darjah mesti lelaki..
sebagai simbolik pengiktirafan,sumorang akan dipakaikan tie..
oh..no..tym tu sume da gelak2..xkan sha nak pakai tie plak..
dahla sha jadi ketua kelas untuk kelas pertama..
bile diumumkan,perempuan plak yang naik atas pentas..
then,bile mesyuarat,memang segan..
sume laki..n sha sorang je single kat situ..
dulu,pentas tu adalah hidup sha..
sha aktif masuk lakonan,pantun n contest yang sha selalu masuk iaitu nyanyi..
sore xsedap pun..tapi sebab keberanian n minat,sha join la..
nyanyi lagu sempena bulan kemerdekaan..
n wat persembahan akhir tahun..
tapi bakat tu sume terkubur pas masuk sekolah menengah..
paham2 jela bile masuk skolah agama..
mane bley benda2 camtu..lagipun sha da besar..
tibe masenye sha kena tinggalkan benda2 camtu..
huhu
pas darjah 5,sha baru lah sepenuhnye memakai tudung..
kalau x,sekejap pakai sekejap x..
besela..kanak2 ribena..
muka tym umo around 16..
xde beza sangat dengan yang sekarang..
gemok skit..(bajet sekarang kurus..huhu)
masuk sekolah menengah,cam xde ape pun yang menarik..
belajar jela..
then,kenangan tym join kawad kaki..
xbanyak pun kenangan dalam gambar..
sebab tym ni paling xske bergambar..
xtau nape..huhu
gler bergambar ni pun sejak masuk u..
pantang jumpe tempat bez..
abis posing sume benda..
ngan kawan2 yang sume gler bergambar gak..
memang kecoh..
tym asasi ni banyak menyimpan kenangan..
seronok!
tu lah yang bley digambarkan..
kebanyakannye da matang..
sesuai la ngan umo..
da nak masuk 20-an pun..
mmm..rase xready lagi nak time kenyataan yang umo nak menjangkau angka puluhan..
uwaaa..tuanye..
agak2 umo bile da 30++ camne plak ye?
wbia musim berganti musim,shafiza TETAP shafiza..xkan berubah dek mase..
kecuali KEDUT!!!

4 comments:

  1. puteri cute tembam r mase kecik =0 ha3

    ReplyDelete
  2. adorable gle kot tym babyyyy..!! n tym kcik kuat nanges eh?? hahaha..

    -iffah

    ReplyDelete
  3. anon-smpai skrg pn tembam lgi..hahaha

    ReplyDelete
  4. ifa-hahaha..
    smpai skrg still kuat ngis lagi kot..
    hahaha..
    eh..
    smlm kte mpi jmpe ifa..
    waaaa..
    rse nk ngis je..huhu

    ReplyDelete