exam second sem

Bismillahirrahmanirrahim..

sha nak ucapkan selamat menduduki dan menjawab kertas peperiksaan for those yang tengah exam n bakal exam macam sha..hehe

tengah2 study week ni sempat plak nak update blog kan..ni pun gara2 da bosan mengadap buku siang n malam..(kononnye~)..huhu..nak release tension jap melawat blog2 orang len..da lame sangat xblogwalking..

pesanan sha kepada sume student yang sedang exam, (bajet macam lecturer) banyak dekatkan diri dengan Allah taala..selalu berdoa agar dipermudahkan urusan dan ape yang nak diingat,tu la yang masuk dalam exam..jangan doa ape yang bace masuk exam..xsemestinye ape yang kite bace tu kite akan ingat kan..so,ape2 pun,lepas kite berusaha,kepada Allah la kite bertawakal..

lagi satu,niat belajar kerana Allah..bukan kerana nak dapat pointer tinggi atau dekan semata..kalau belajar kerana nak dapat dekan,sia2 la kite belajar..sebab redha Allah xde pun kat situ..that's why bile kite da abis exam,kite xingat dah ape yang kite da belajar selama ni..len rasenye bile kite niat belajar kerana Allah..biar pun,result kite xberapa nak bez..tapi bile orang tanye,kite mampu jawab sebab sumenye ade dalam dada..
bak kate pepatah arab,"al-ilmu fis sudur..laisa fil kutub"..means ilmu tu dalam dada..bukan dalam buku..

renung-renungkanlah..adakah selama ni kite belajar berniat kerana Allah ataupun duniawi semata-mata?

Titah Tuan Puteri : Niat adalah asas kepada sesuatu perbuatan.. :)
x_96f4529