memang style arh!

Bismillahirahmanirrahim...
arini dapat macam2 pengalaman..
pengalaman gler2 sume nye..
sha pun nak naik gler da rase nye..
rase bangga ngan pencapaian diri ari ni..
walaupun kena berdas2 tembakan dari abah..
bley tersenyum lagi..tapi dalam ati rase nak menangis..
bajet cam tabah je kena marah n kutuk..huhu
mama da pesan awal2 lagi..tapi sha sendiri yang mintak abah tengokkan..
so,bile kite kena kritik gler2,kite akan belajar dari kritikan tu..
xsume kritikan tu betol..kite sendiri bley menilai..
so,amik yang positif je atas kritikan yang negatif..(faham ke x?haihhh)


wat pertama kalinye sha drive keta ke subang jaya..
rase macam nak tercabut jantung..
1st tym bawak keta jauh2..
dahla ngan jalan sibok..paham2 jela kalau da dekat ngan kawasan bandar besar..
tapi sha xkisah pun..sebabnye bile jalan sibok,tu lah yang akan memahirkan kite..
da berbulan xpegang keta,arini bile dapat pegang balik,rase menggeletar jugaklah lutut..
bile da abah ade kat sebelah tu,mula lah panic..
bile panic,mule lah bawak keta xtentu hala..
sha masih failed tym simpang..
abah memang membebel jela dalam keta..
n sha dengan keje sha iaitu gelak2..
abah da penat marah..bile dia marah,ade je benda sha balas balik..
bile abah nak start je membebel,sha pun cepat2 reply "aaaa..ye3..." xpun "laa...kakak da wat la camtu..tapi dia camtu gak..nak wat camne.."
macam tu lah gelagat sha bile kena marah..ade je benda nak balas..sampaikan abah kate,melawan je keje nye..
sha gelakkan je..laz2 abah pun penat nak marah..dia senyum je..
sedar xsedar 1jam setengah sha driving pusing satu subang jaya n shah alam..
alhamdulillah sume nye selamat..
tapi sha xlupe ade satu keta kancil kat depan sha tu,dia macam2 teragak2 nak ke kiri or ke kanan..
tibe2 je dia stop kat tengah jalan..
ntah pape la..nasib baik moto kat belakang dia tu,xlanggar..orang tu da angkat tangan marah2 dia..
sha plak kat belakang tekan brek la..
tangan abah da get ready kat gear..takot sha xsempat nak brek..
memang rase macam nak tercabut jantung tym tu..
on the wat ke umah,jantung sha laju je rase..
1st tym dapat pengalaman camtu..
akhirnye sampai ke umah ngan muke ceria..hehe


petang nye,sha,mama n abah ke pantai remis..
saje je jalan2 nak duk tepi pantai..
mama lah beria sangat..katenye seronok duk hirup udara pantai..
sampai je kat sana..memang ramai sangat orang..
jalan jammed..laz2 sekali kitorang amik keputusan juz ronda2 jela pakai pajero..
paham2 jela..pajero tu besar..yang naik bertiga je..
dengan jalan jammed n sempit,memang maut sha rase..
sampai kat satu part tu,memang dahsyat..
kalau sha sendiri,sha xsanggup nak teruskan..
abah dengan berani,teruskan jugak..
menjerit2 sha n mama dalam tu..takot langgar keta orang..
bayangkan kiri n kanan keta kitorang dengan keta yang len jaraknye kurang dari 1 inci..
abah memang berani nak cube..
tym tu,sumorang pandang keta kitorang,jadi tumpuan plak..
nasib baik ade sorang pakcik tu baik ati..tolong tengokkan keta kitorang takut bergesel dengan keta kiri kanan..
sha da berpeluk tubuh kat belakang keta..pejam mata..
abah gelak2 je..orang sekeliling da senyum2 tengok gelagat kitorang dalam keta yang macam orang gler..hahaha
laz2 sekali passed jugak la..fuhhhh..lega abis..
pastu abah tanye,kalau sha ade dalam situasi tadi,sha nak kena wat pe?
sha secara jujurnye cakap yang sha xkan teruskan perjalanan sampai orang tepi2 sha bagi jalan kat sha..
xpun suh lah sape2 tolong bawak kan keta sha bagi lepas..
abah n mama gelakkan je..hehe


balik dari pantai remis tu,kitorang singgah 99 speedmart g beli barang..
cashier tu pandang sha pelik je..ngan abah..
cashier laki n pompuan tu same je..
ntah ape kena..tym dia tanye nak bayar dah ke?
sha ngan muka masam nye cakap la nak bayar dah..
sha bukan sombong..cume sha memang susah sikit nak senyum kalau kuar umah..jumpe orang luar..
memang orang akan kate,1st impression,sha sombong!
kalau mane2 laki tegur sha nak wat lawak ke,kalau xkena jelingan tajam sha memang xsah..n dia memang berani..
kawan sha pun kalau diorang terserempak sha kat mane2 pun diorang xberani nak tegur..
katenye sha macam nak telan orang..haha
baguslah..misi tercapai..memang yang tu sha nak..orang seram tengok sha..hehe


tym sha sibok membalas mesej,tibe2 sha rase ade benda melintas ngan lajunye sebelah sha..
n sha pandang..
tibe2 je..... dummm!!!
sha menjerit.."accident!!"
abah tersentak..terbrek keta secara mengejut sikit..
dahsyat sangat orang tu..
tercampak kat tepi parit..nasib baik xmasuk parit..
sha nampak dia terseret beberapa meter lepas motor dia tersekat kat tembok parit tu..
orang tu betol2 duk depan keta yang nak kuar simpang..
cume keta tu xbergerak sebab dia tengah tunggu turn nak bergerak..
arap2 lah orang tu luka skit je..kalau kena lanyak ngan keta tadi,memang nahaslah..
dia accident pun salah sendiri..
bawak moto laju..tibe2 sampai kat simpang tu dia belok n terseret..xtau lah nape jadi camtu..padahal bukan ade keta langgar dia..
meremang bulu roma sha bile teringat balik..
so,readers,bile kite naik kenderaan,sentiase lah beringat2..jage keselamatan diri n orang len jugak..yang paling penting,doa jangan lupe baca ye..

2 comments:

  1. hahaha..
    cid..
    ni sume gara2 sbb keje..
    nti sng nk ulang-alik..
    hehe

    ReplyDelete