Ramadhan Giveaway by ZZ

Bismillahirrahmanirrahim...


sape2 yang berkelapangan,sementara nak tunggu waktu berbuka ke ape..
meh join ramadhan giveaway ni..
kot2 ade rezeki korang..disamping tu boleh kita menambah kawan2.. :)

Hadiah untuk pemenang: 
 Pemenang Pertama: Baju Muslimah (RM55-RM60) 
Pemenang Kedua: Tudung Awning (RM45-RM50) 
Pemenang Ketiga: Shawl atau Tudung Bawal (RM35-RM40) 
 Pemenang Keempat: Shawl atau Tudung Bawal (RM25-RM30) 
 Pemenang Kelima: Shawl atau Tudung Bawal (RM15-RM20) 
5 pemenang saguhati: Topup bernilai RM10 

Giveaway ini berlangsung dari 12 Julai 2013 sehingga 30 Julai 2013 
 Pemenang akan diumumkan pada 31 Julai.

Titah Tuan Puteri : hari ramadhan ke-4..moga bertambah keimanan kepadaNya..
  x_96f4529

One Woman Can Beauty Contest - Mary Kay

Bismillahirrahmanirrahim...

As-Salam

Attention ! Attention ! Attention !
Attention to beautiful blogger ! 



Sempena ulangtahun yang ke-50 Mary Kay, pihak Mary Kay telah menganjurkan contest yang bertajuk "One Women Can" Beauty Contest untuk wanita-wanita kat Malaysia ni..

So blogger perempuan boleh join contest ini.
Cungkilkan bakat dan kebolehan anda dengan menyertai "One Women Can" Beauty Contest ini !

Macam mana nak join?

Rebut peluang anda memenangi 1 x Mini Targeted Action Body Lotion and Mini Hand Cream in mesh bag & 1 x Nourishine Plus Lip Gloss bila anda membuat entry tentang contest ni.


atau

Anda kena buat 1 post berkenaan hebahan tentang "One Women Can" Beauty Contest ini,

- 10 post yang kreatif dan terbaik akan memenangi Produk Mary Kat bernilai RM1000
- 2 blog post yang terbaik dan kreatif akan dipilih untuk memenangi percutian ke Hong Kong
(3hari 2malam) bersama pemenang-pemenang akhir acara ini.

atau

Anda boleh mengikuti make over percuma bersama perunding kecantikan yang dilantik di setiap negeri yang terpilih dan menyertai peraduan kecantikan dan rebut peluang menjadi wajah Mary Kay
di Hong Kong !!

p/s : Rugi tak join ! Cubalah.. Rezeki

Segmen akan tamat pada pukul 12 tengah hari, 21 Mei :)

Titah Tuan Puteri : sape2 tak de keje tu,meh join..kot2 ade rezeki.. (^^)



x_96f4529

Moh shopping di Zalora Malaysia!

Bismillahirrahmanirrahim...

Hari tu baru dapat baucer RM50 dari Zalora Malaysia..bez kot..sape nak bagi free2 je RM50..bak kata orang,rezeki jangan ditolak..haha..ape lagi,lepas dapat baucer,terus duk shopping kat Zalora..mulalah rambang mata..sume lawa..selama ni bukak,tengok2 camtu la..niat dihati memang nak beli..tunggu mase je nak rembat something..hehe..dah alang2 dapat ni,ape lagi,rembat la kasut sepasang.. :)

nak tengok tak kasut yang sha beli?

taraaa..ni dia!
Raya tahun ni nak pakai baju oren,tu yang pilih kasut oren jugak :)

Oren nya Mak Long!
peminat tegar high heels n wedges. :P

Ade corak macam ular sawa kat tumit kasut tu
harga kasut ni : RM 70 :)

apa yang korang kena tau pasal Zalora ni :

-harga memang sangat300x berbaloi n affordable.
-kualiti dia sangat bez.
-penghantaran cepat n korang xyah nak tunggu lama2 sampai berminggu2..sha buat order petang rabu 15/5, barang da sampai masa hari khamis 16/5.sha peminat tegar beli secara on9,so,setakat ni,sha rase servis Zalora adalah yang terbaik sebab xyah nak tunggu lama.Esok nak pakai,hari ni boleh je order!
-sape2 yang suka barang2 branded,korang boleh je cari kat Zalora.Macam2 brand ade termasuk First Lady
-Zalora bukan sahaja menjual kasut,handbag,n aksesori je,tapi ade jugak menjual baju2 rekaan Rizalman dari First Lady n also shawl.sangat exclusive tau!
-setakat ni,sha rase penghantaran Zalora adalah yang paling rendah-RM5.Kalau online seller lain,paling murah pun RM6-RM8.
-Zalora pun boleh buat COD (Cash On Delivery) jugak.
-yang paling bez,sape2 yang beli lebih daripada RM75,postage FREE.da dapat jimat RM5.
-once korang sign up for newsletter,korang akan dapat baucer RM20.
-kesimpulannya,memang xmenyesal beli ngan Zalora.Berbaloi-baloi!!! 

Titah Tuan Puteri : Jom shopping rayaaaaaa!!!! :)

x_96f4529

sem 4

Bismillahirrahmanirrahim..

hampir 4 bulan menghilangkan diri..bukan ape,kesibukan sem lepas menyebabkan sha xde mase nak berblogging..pelajaran tu lebih penting dari berblogging..blog ni sebagai sampingan je..saje suka2.. (^_^)

sedar tak sedar da hampir 3 tahun sha 'bertapa' kat bumi USIM ni..macam2 pengalaman..pahit manis kelat sume ade..bile degree,kehidupan semakin mencabar..sha dapat rasekan tu sume..mase sem 1 n 2 boleh la kate subjek agak senang..bile masuk sem 3,terasa cabaran tu semakin hebat..tengok subjek je rase nak pitam..sem ni,sha amik 21 jam kredit dengan 8 subjek..banyak tak?haha..rase2 nye u lain tak macam ni kot..selalu belas2 je..kitorang dapat belasan kredit bile da sem akhir je..sedey tak? T_T

yang paling best,sem ni kitorang banyak belajar ilmu perkahwinan..hehe..semangat skit la..tengok cam senang je..tapi bile belajar,agak 'mencabar'..sebab bukan belajar basic je..tapi lebih mendalam..ni subjek2 yang sha akan belajar : ~

fiqh munakahat
Family Law (Law of marriage)
Civil procedure in Syariah Court
Qawaid Fiqhiyyah
Mabahith Adillah Ahkam
Pengajian Malaysia
Pemikiran kreatif dan Penyelesaian Masalah
Akhlak dan Tasawwuf

doa2 kan lah untuk sem ni sha dapat tempuh dengan tenang..ilmu yang sha dapat nanti,in shaa Allah sha akan kongsi kan kat sini ye..

Titah Tuan Puteri : moga ilmu yang kite perolehi dapat membawa kite menuju ke syurga Ilahi.. :)
x_96f4529