imbasan perjalanan 2010..

baru2 ni sha n family balik ke kampung sebab mama nak wat kenduri arwah..
kitorang da lama sangat xwat kenduri ni..
kalau xselalunye memang bley dikatakan hampir tiap2 tahun wat..
dan sempena nak menutup tirai 2010 ni,sha nak wat imbasan sepanjang ape yang berlaku pada tahun ni..
suka duka,gelak tawa,segala-galanye kini tinggal kenangan yang xmungkin akan berulang kembali..
yang pergi tetap pergi,yang tinggal,tetap kena teruskan kehidupan seperti biasa..
tapi yang paling meninggalkan kesan dalam hidup,bila kedua-dua mak n ayah sedara sha meninggalkan alam yang fana tanpa diduga..


sha still ingat,sha di KMPerlis..tym tu ade mesyuarat blok..tibe2 dapat kaba brite yang mak ngah da xde lagi kat dunia ni..nak menangis,tapi air mata xkuar pun..
tym pak ngah menghembuskan nafas yang terakhir,sha xberkesempatan jugak nak berjumpa dia wat kali terakhir..sme jugak dengan mak ngah..Allah tidak mengizinkan pertemuan itu..
dan sampai sekarang sha masih teringat2 diorang dan termimpi2 berjumpa dengan diorang..tapi xpernah bercakap..seolah-olah diorang masih ade kat dunia ni..
rindu sangat ngan diorang sebab diorang memang rapat ngan family sha..
selalu bertandang ke umah kitorang..
tapi bile dua2 da xde,teringat sume aktiviti yang penah wat sama2..
melancong..n bergurau-senda ngan diorang..
moga mereka tenang di alam sana..al-fatihah~






-dalam kenangan-
Al-fatihah~

majlis perkahwinan 3 pasangan....

lawatan ke Sg.Congkak...


bersama TSU Group 1....

di KMPerlis selama 1bulan...



selamat tinggal 2010.....
☆ ☆░░ Happy New Year !! ░░░☆☆
 ☆☆♥░▓▓▓▓▓░░░░▓▓▓▓▓░░░▓▓░░░░▓▓░♫░░☆
☆☆░░░♫░░▓▓░░▓░░░░░▓░▓▓▓░░░▓▓▓░♥☆☆
☆☆░░♥░░░▓▓░░▓░░░░░▓░░░▓░░░░░ ▓░♫☆☆ 
  ☆☆░♫░░▓▓░░░░▓░░░░░▓░░░▓░░░░░▓░♫░☆☆
 ☆☆░░░▓▓░░░░░▓░░░░░▓░░░▓░░░░░▓░♥░☆☆
 ☆☆░♥▓▓░░░░░░▓░░░░░▓░░░▓░░░░░▓░♫░☆☆ 
☆☆♫░▓▓▓▓▓▓░░░▓▓▓▓▓░░░▓▓▓░░░▓▓▓ ☆☆☆
  
                                                      

cuti..yahoo!!

bile jer diumumkan dapat cuti jumaat tu,sha ape lgi,duk terpikiq2 la nak balik ke taknak..
ati berbelah-bagi antara nak balik atau x..ni pun gara2 sebab da balik minggu lepas..huhu
laz2,pas lecture madam adzidah,sha pun terus send mesej kat abah.
"abah,sok cuti kan?nak balik...haha"
saje je wat2 camtu..konon2 gelak la sebab nak cover selalu balik..huk8
kalau xbalik pun xpe gak sebenarnye,ok je..
tapi bile fikir2 balik,rase bosan lak duk Nilam tu..dahla bekalan makanan terputus..
terpaksa gi jauh2 semata2 nak gi makan..
sha ni dahla rajin sangat nak jalan jauh2 semata2 nak makan..
lebih rela sha makan biskut kosong cicah air milo..
kenyang jugak..daripada membazir masa berjalan kaki nak gi makan jauh..(alasan orang malas..huhu)


cam pelik lak..tibe2 je dapat cuti mengejut..
xpenah kot berlaku selama ni..
ke penah berlaku tapi sha je xperasan?hehe
as usual,kalau sha balik umah,sha sekarang nak makan je kejenye..
but actually,i'm scared if my weight makin bertambah..arggghhhh..xdapat nak bayangkan..
makin tembam lah jawabnya pipi sha ni..hehe
makan.makan,n makan..jangan disekat2..nanti menyesal kalau kite sekat2 makan..
rugi!!!hahaha


ajal kian menjemput

masuk arini da 3 ari demam..
ngan keje yang bertimbun-timbun,tabahkan lah ati menempuhnye..
sebab tu entry ni dah lame xpost..huk8
ramai gakla xgi kuliah sebab demam..
tapi sha ni memang jenis bukan kaki ponteng..
even demam camner pun selagi kaki ni bley melangkah,sha tetap akan pergi..
sayang nak tinggalkan kuliah..
nak suh orang len terangkan balik memang bley..tpi mestilah xsame cam kite dgr sendiri..
kepala memang pening takyah nak cakap..
rasenye kalau jalan tu memang xstraight..huhu


dan tym bermula nye sha demam ni lah,sha mule terfikir akan satu benda yang sha sendiri da sedar selama ni tapi sha wat2 tak nampak..
akhirnya sha redha..mungkin ni salah satu petunjuk dari ilahi..
tapi sha sendiri xsure betul ke tak sebenarnya..
terus menanti,mengharap atau lupakan??
sha masih dalam dilema..
tapi sha rase sha da jumpe jawapannya..
mungkin satu ari nanti bile sha da betol2 ready,sha akan wat keputusan ni dengan segara..
sha harap xdelah yang akan berkecik ati atau kecewa dengan keputusan tu nanti..


dalam duk pikir2 camtu,bulan 12 pun hampir melabuhkan tirainya..
bulan 1 kembali menjengah kite..
dan xlupe,bertambahnye umo,maka dekatlah kite ngan kematian..
da bersedia ke kite untuk menghadap ilahi?


plan untuk tahun baru masih duk pikir2..
sha sebenarnye kurang ske untuk menyatakan keazaman sha sendiri ketika masuk tahun baru..
sebabnye bagi sha,ari2 sha sentiase berusaha untuk memperbaharui azam ke arah kebaikan..
xkira lah dari aspek ape pun..
dan sha harap 2011 membawa sinar bahagia untuk sha yang bergelar.......


jiwa sensitip....

konfius btol..npe ntah lately cpt btol trse ati..
xske..xske..xske..
mgu ni..npe ntah sume org nk marah sha..sha da wat yg terbaik..
but diorg sume xnk bgi cooperation..
ble laz mnute,sume nk tunding jari kat sha..bencinye!!!!
siyes..mlm ni sha rse air mata sha nk tumpah ble fkir hal ni..
byk keje..but diorg amik xendah je..
sha xnk kesilapan tym sem 1 sha wat lgi..
sha nk wat yg the bez utk sem 2 ni..
npe diorg xpham??npe??


tolonggggg..sha da rse xtertanggung tuk sume ni..
Allah..tlg sha.....
tlg....sha xmpu nk hadapi sume ni...
tertekan dgn org sekeliling sha..
stiap ari nk hadapi situasi yg sme..
rse xmpu nk hadapi sume ni..
first tym dlm hdup sha,sha di blame n di marah dgn kawan sndiri..
dpan org ramai..pdahal bkan slh sha..
slah diorg..sha da ckp awl2..sha da agk bnda ni akn berlaku..
tpi diorg ni degil..
tau nk marah je..
npe diorg xde rse nk jge perasaan org len??
npe??
demi nk jge perasaan 'dia',sha syap je..
wat mke xde perasaan but dlm ati,luka nye dlm..
cmne nk hdapi lgi 4 bulan?
ya Allah,berilah aku kekuatan..
maafkan aku ya Allah..tpi sha btol2 rse marah..but xterluah je..


sha benci ble org kte bersabar kat sha tdi..
nk sabar brape lme lgi??
bnda ni ade kaitan ngn hdup sha..
kesan jgka pnjg..
sha da cbe bersabar..tpi ni da thp max..
sbar mnusia ade had..
sha bukan nabi..
sha bukan mnusia yg xde perasaan..
sha mnusia bese....




salah siapa??

seriously,sha mkin tkot tgk kawan2 sha yg tgh dilamun cinta!
rse sedey tu mmg sntiase lah menerjah kat lubuk ati ni..
xpcially ex-skool agama..ade bground agama..but finally,dia??
sjujurnye,until now,Allah msih lgi xbgi kekuatan kat sha utk menegur prbuatan diorg..
tpi sha xpnh putus2 utk mdoakan smoga diorg cptlah berubah..
n the same tym,peringtkan diri jgk..jgnlah terjerumus dlm kancah2 maksiat tu..
bkn ape..stiap saham dosa yg kte lakukan,impaknye akn terkena kat ibu bapa kte..
but nowadays,sha xtau la nk slhkan cpe..
ibubapa pn sometymes mcm mggalakkan ank2 utk berpsgn-psgn..siap ley suh ank2 g dating lgi..pelik!
tpi kat skolah,cikgu kite da berbuih2 mulut duk pesan suh jgn terlibat ngn cinta n pndai jge maruah diri..
sha still ingt lgi pesanan2 ckgu2 sha..ustazah2..diorg byk meletakkan hrpn spya ble ktorg sume da bsar pndai2 jge diri..yg plg pntg,TUTUPLAH AURAT!!
ble kte nk berubah?tgu tua nti ke?yakinkah kite bhwa Allah mjemput kite dlm keadaan yg kite bnar2 bsedia dan bertobat?
mcmne plak kalu dlm keadaan kite sdg melakukan maksiat?xtkot kah kite ngn Allah?xmalukah kite di pdg mahsyar nti saat dibentangkan sgla amalan dan dipertontonkan dihdpn jutaan lautan mnusia?xmalukah kite??
bangganya bile berpeluk sakan ngn psgn msing2..
bangganye bile berlaga pipi dlm gmbar dgn ajnabi..
bangganye bile berlakon seolah2 spt suami isteri..
bangganye kan bile wat maksiat?
tpi knape kte malu nk wat kebaikan?
tkot org kte nk tunjuk2?biala ape yg org nk kte..Allah Maha Mengetahui..
tpi xmlu plak kan ble kte tnjuk kat org yg kte tgh wat maksiat??
nauzubillah..
ya Allah..maafkan sha sbb xmpu lgi utk mencegah kemungkaran scra trg-trgn..hya mpu membenci dlm ati..
jgn Kau campakkan perasaan cinta dan syg kpd yg bkn berhak..sbb aku msih lgi blom dpt meraih cintaMu..andai ble tbe msenye,Kau kurniakan lah aku seorg pemuda yg sme2 memperjuangkan kalimahMu dan bjihad fi sabilillah..


~my sOuL~

Ya ALLAH,
Andainya dia adalah jodoh yg ditetapkan olehMU kepadaku,
Maka,
Cmpakkanlah ke dalam hatiku,
Cinta kepadanya adalah keranaMU,
Dan campakkanlah ke dalam hatinya,
Cinta kepadaku adalah keranaMU.
Namun,
Andainya dia bukanlah jodoh yg ditetapkan olehMU kpdku,
Berikanlah aku kekuatan agar pasrah dalam mengharungi ujian,
Yang Kau berikan kpadaku...


Allah maha mengetahui ape yg tersirat di ati kecil hambamu ini..
moga hatiku dan hatinye disatukan dlm ikatan yg sah stu ari nti...


ruhi(semangat sha)


SUNAWAN & NORMAH
~disatukan pda tarikh 26 Disember 1986~
moga cinta mereka abadi..

"cintailah seseorang tu dgn sewajarmya..bley jdi stu ari kelak dia akn mjadi org yg kamu benci..dan bencilah seseorang tu dgn sewajarmya,bley jdi stu ari kelak dia akn mjadi org yg kamu cintai...."

kisah cinta mereka sgt unik..
unik sbb ape?itu kna tye tuan pye bdan sndiri la..hehehe
first sekali,sha cite psal abah dlu ye..
abah berasal dari Tangkak,Johor dan beketurunan jawa..
dilahirkan pda 20 Julai 1959..
bekerja sbgai Pengarah Syarikat
beliau merupakan seorg yg sgt tegas dlm mendidik anak2nye..
penyayang dan sgt baik(sbb ktorg selalu dpt ape yg ktorg nk)..hehe
bgi sha,abah mmg seorg yg kuat..i mean,xpnh pnt bkerja..then,1 bnda yg plg sha kagum,abah bley g drive jauh2 tpi blik ari je..cm xletih tgk..sha rse sha pn xmpu cmtu..even msih mda lgi..huhu
abah kalu bab bawak keta mmg pecut..xpdn ngn usia..kalu org follow blkg,mmg xkn dan pye nk kejar..hehe
abah seorg yg bley diajak berbincang..dan sgt memahami..
sifat yg plg sha ske psl abh ni,abh sgt ske tolong org ssah..even tym tu,dia sndiri xdelah sng mne n sgt3 memuliakan tetamu..
mmg dia akn lyan 1st class pye..sedia mknn byk2..spya tetamu rse gembira..
ayat yg sha slalu ingt drpd abah "xde bnda yg sng kat dunia ni..sume bnda bermula dri susah.."
then,mama plak..
mama dilahirkan pda 14 jun 1960..di mersing,johor..
asal keturunan kelate..n loghat utama dia mmg kelate..even lahir kat johor..
mama xkeje pn..rabbatul bait..huhu
beliau seorg yg sgt penyayang..kelakar..ske ngn bdak2 kcik ni..
sha n mama mmg byk la share barang..mcm beg ke..kasut ke..tudung ke..
sume tibai..tpi baju xley share..xsme saiz..hehehe
ktorg sume stu saiz..except body jela..tu yg sonok nk share2 brg..rse bosan pakai cmni,pakai org tu pye lak..
mcm cthnye,sha ske ngn high heel..mama lbih ske ksut tumit rata je..ble dia rse nk pkai high heel,dia pnjam kasut sha..sha plak kalu tgk tudung mama ade yg berkenan,sha pnjam lak..mcm tu la ktorg anak-branak..hee
mama mmg ske bgaya..sme la mcm sha..mak borek,ank rintik..huhu
pesanan mama yg menjadi ingatan sha,
"walaupn kte kaya,kalu xde ilmu,kte ttap akn miskin blik..dan kalu kte miskin,kejarlah ilmu,bkn smata2 utk mengejar duniawi,tpi utk ukhrawi jgk.."
sayang sgt mama n abah!!!






gambar tym salji..sha,mama,maksu n adik..(tahun 2008)
mama&abah




lazly??

uhh..asal ntah kat status fb tu tgk ramai sgt duk layan jiwang..huhu
dkat cpe jiwang kalu bukan kat pacar masing2..
xkn kat adik-bradik kot..pelik beno tu..
tu tym tgh ske..tgh seronok2 lgi..
jap g,kalu da 'bercerai',mle la msing2 wat status nyampah2..sindir2..
hmm..ape nk jadila..
kdg2 rse menyampah pn ade..xyah la nk romantik2 kat status tu..
rse geli-geleman pn ade..g la kat tmpat private ckit..yg mata ni xley nmpk..
tpi nk gak wat kat ctu..konon nk tnjuk kt org yg diorg tgh bhagia..
i think,la yahtaju..buang mse je..better xyah la tnjuk..
sndiri2 jela tau..
ble sha tgk mereka2 yg cmni,ati akn jadi sayu..
then,1 ari tu sha tbaca status seseorg yg mengatakan bhawa kwan dia sggup xtdo mlm semata2 nk bergayut ngn awek smpai pgi..ble tym subuh,dah xbgun..
dia pyela marah kat kwan dia..smpai dia ckp,"sembahla awek ko tu..dia kan Tuhan.." sggup xtdo mlm sbb nk bgayut ngn dia..tpi ble nk bgayut ngn Allah??
ok..msing2 da besar..da tau tanggungjawab..xkn la bnda cmtu pn xley fikir..
xsedey ke tgk diri cmtu?muhasabah la diri selalu agar kte sntiase mjadi hamba yg bertaqwa..

housemates

da abis sem 1 pn..sha bru nk cite psal housemates sha kn..never mind..
since ade mse ni,sha cite la ckit2 psl housemates sha ok?
ktorg student usim diberi umah flat spnjang mjalani khdupn sbg student kat cni..
kre xyah la pening2 duk fkir mne nk duduk or pape..
kre nye dtg,duk n stdy..
nmpk cm mudah,tpi agak perit jgk la..huhu
dlm umah sha ni ade 7 org makhluk yg menginap kat dlmnya..
ade stdent kos syariah n law..sains n teknologi n medic..
sblm ni ade kos akaun..tpi da pndah ke uia..
haaa..yg plg bez,dlm umah ni ktorg terapkan cm khidupn berkeluarga..
msing2 ade gelaran yg tlh diberikan..
so,dgn cara ni ktorg arap,xdelah rse gap antara ktorg sume..
sha sbg mama kpd 6 org ank..
ibu muda tu..wawawa..
smpaikan kat kampus pn diorg pgil mama gak..adezzz..kdg2 segan gak..
tpi da tgur byk kli,diorg ni still pggil cmtu gak..so,xksahla..huhu
ank2 sha angah..andak..alang..ucu..achik n along..
kdg2 ktorg mmg xpgil nme..ktorg pgil gelaran je..otomatik org tu tau la pgil dia..
n kalu nk tau,sha la plg kecik n pendek antara diorg..mmg slalu la kna buli ngn diorg..kdg2 rse kelakar lak..mmg sha tergelak2 la ble diorg mle kaitkan ngn ketinggian sha..sha mmg xtrse skit pn..sbb bgi sha pendek tu adalah comel..hahaha
adatla dlm ramai2 tu,kdg2 ade gak xpuas ati..tpi ktorg xde la nk trase lme2..
kjap2 jela..nti ok..kalu bab pnjam brg,mmg msing2 slalu tlg-mnolong la..
lagak sha sbg mama tu mmg ade..huhu..tpi xdela marah2..juz tgur2 cmtu jela..
sme2 sling mnegur..share ape yg tau..kalu mlm weekend,sume sepakat nk tdo lmbat sbb study..
tpi sha tiap ari mmg tdo plg lmbat antara diorg ni..
fhm2 jela..sha duk on9 xabis2..diorg ni xdelah addicted sgt ngn laptop cm sha..huk8
kalu diorg nk kuar umah,mmg diorg akn ckp ngn sha..nk g mne..
sbb ape tau..sbb tkot kna kunci pintu..kikiki..
slalunye kalu diorg blik lmbat,xde org nk bka pintu,mle la meraba call spe2 suh bka pintu..huhu
kalu bnsib baik,mmg sha akn bgun bka pintu..diorg sng call sha sbb sha mmg jnis cpt terjaga..
fon plak duk kat sblah..so,kalu berbunyi,otomatik akn tersedar..kalu org len,kdg2 je diorg tdo fon letak kat sblah..
ahli2 umah sha mmg sume bertudung labuh..except sha..sha jela pkai tdung 3 segi bese..
kdg2 segan sgt diorg..tpi tu la gaya sha..sha pakai stu2 bnda tu asalkan menutup aurat..menutup dada..xketat..xjarang..
ahli2 umah ni-bie(syariah n law)-tganu..afaf(syariah n law)-tganu..jihan(syariah n law)-tganu..mizah(sains n tekno)-selangor..aimie(medic)-tganu..jas(medic)-tganu
dlm umah ni cme de 2 ngeri je..tganu n selangor..
then,plg ramai amik syariah..nsib je ni..huk3
kat bwah ni sha sertakan secebis kngn dri ktorg..tym tu,syuhadah dan timah(ahli lme)ade lgi sblm diorg berpindah..mmg sedey..so,gmbar jas n bie(ahli baru)xde la dlm gambar ni..sori la ye..mybe in the end of the sem,ktorg tgkap gambar lgi n tnjukkan kat korg ye..









itu adalah sha..

jam da pkul 12.15 mlm..
tpi mata xngantok2 agy..
ntah ape kna..
mybe byk sgt tdo siang tdi..
tbe2 rse nk tlis blog..
tlis jela..huhu..
lgpn sok pgi2 kuliah..then,bro nisar..
xksah sgt la..ok2 je..huhu


cm bese dlm umah ni,sha lah selalu jdi perunding utk dressing diorg..
afaf(housemate)tye tdung mne yg ssuai nk pkai ngn jubah dia..
sha bgi la pndpt sha mne la yg lbih nmpk menyerlah..
beselah pmpuan..
sntiase nk tampil cntik..
kalu sha,sha mmg ade style sha sndiri..
sbb tu walaupn sha pakai simple je,tpi org tgk sha msti kte bgaya..
sume yg ade pda bdn sha,dri kpala smpai kaki sume msti ikut tema..
warna sume lbih kurg..
mmg byk koleksi tdung..baju..kasut..beg..
bdak2 umah sha mmg terkejut la kalu tgk dlm locker sha..mcm nk mjual pn ade..huhu
baju favourite sha,jubah n kasut plak,high heel..
beg kecik tu mmg xtgl..sbb nk letak fon sha ni..
dahla ade 2 fon..ssh nk pgg..huhu
kalu kuar jln2 bju plihan sha,blouse labuh n suar slack..
simple je..pkai suar pn utk pertahanan..kot2 jdi pape..
sng nk cabut lari..ekeke
utk g knduri kawin,jubah or bju kurung..
tpi kbykan tmpt,mmg bju kurung jdi plihan sha..
xtau npe..sha rse selesa n selamat ble pakai cmtu..
yg pntg,ape yg kte pakai bialah menutup aurat dan sopan..
tu prinsip sha.. =) 
hiasan semata-mata..huk5


saya anti-carut

”Ajarilah (orang lain), mudahkanlah, jangan mempersulit masalah, kalau kalian marah, maka diamlah” (H.R. Ahmad)


mencarut?
bez sgt ke mencarut??
apsal asyik nk mncarut je??
haihh..xfhm tol mnusia cmni..
ble nk mrah,keluarlah dri mulut tu pkataan xelok..
cbe bwak bertenang n bsabar..

sha pn pmarah gak orgnye..
tpi kawal la marah kte..
jgnla smpai mencarut..
kan bnda tu xelok..
kalu org dgr,lgi la fkir yg xelok..
ittaqillah..
ingt Allah..sabar tu sbhgian dri iman..
!لا تغضب




ktm



mmg letih mlm smlm..ape kes pn xtau..huhu
hampir 11 jam tdo..
mcm beruang koala da rse..
hehe


plg menarik nk share,sha dpt 1 pglmn bru..
bese la kalu blik umah naik ktm,ade2 jela bnda yg berlaku..
kalu xde mmg xsah!


ari jumaat kalu da kul 5 tu mmg kemuncak org ramai la..
sume rushing nk blik umah..
sha ni dahla kecik kan..
slalu je ditindas..huhu
mmg sedey..
tpi disbbkan kat usim tu pn da bese berebut2 nk naik bas,so xdela problem sgt..
dlm tgh berebut2 tu,mata sha tertgkla ssorg pmpuan ni..
mcm org arab..
dia pndg sha,sha pndg dia..
then dia syum..sha syum blik..
tbe2 dia tye KL Sentral kat ner?
sha ckpla laz station..
tbe2 rse plak nk tye dia dri mne..
sha pn start la "min aina?"
"hah?"dia ckp..
aik..dia ni xdgr ke..xfhm?ke..sha yg slh wat ayat??
smpat agy tym tu fkir cmtu..huhu
tpi mmg btol pn..
sha pn tkar la ckp english..
owh rpe2 nye dia xreti ckp arabic..
ble tye2 rpe2 nye dia org iran...
teruja la gak sbb sha sbnarnye kna wat assgnment psl gaya hidup org iran..
nk tye byk kat dia,tpi cm xbez lak cte skerat2..
lpekan jela hasrat tu..
dia ade gak cte skit2 psl bground dia..
nmpak dia mmg educated..
student kat slh sbuah kolej kat Malaysia..
amik course english..
ptotla laju gler dia ckp english..
kdg2 xdpt tgkap pe dia ckp..
dahla ngn suasana bsing..dia pn pelik ngn keadaan yg ramai org tym tu..
dia komplen gakla psl ktm tu..sha pn ckpla mmg bese kalu ari jum crowded..
then dia tye ssh ke nk bljar arabic?sha jwab kdg2 je la..
dia pn pnh bljar arabic tym high school..tpi skjap je..
dia kte juz bljar cmtu2 je..cmtu2 tu cmne,sha xtau la..huhu


tym ktorg borak2 tu,makcik2 dlm ktm tu pndg je..syum2..
ntah npe..pelik gak tgk diorg..huhu
byk la gak ktorg borak..phm2 jela sha..
kalu org da start ajk bersembang,sha mmg byk mulut..
kalu x,syap jela..mcm org sombong..huhu
kdg2 sha tkot gak borak ngn dia..tkot terslh gaya,dia kte kurg ajar lak..
yela..budaya org xsme ngn budaya kte..
kte xtau..cthnye cam kalu kte nk g stu2 tmpat tu,then kte juz ckp "library" kat driver..
bgi kte bese je kot..bgi org putih,biadap..
dia nk gak ckp "library please" bru la nmpak ade manner..
smpai kat KL Sentral,dia tye lgi yg ni KL ke?
sha ckpla ye..kna turun kat cni..
then,she said"thank u.nice to meet u"
sha da agk..msti dia ckp cmtu..sbb kebiasaan org yg tau manner,msti akan ckp cmtu tym nk bpisah..
nmpak cm beradab la bgi mereka..xdela men tggl je org tu..
tpi bgi kte,lpas ckp ngn org tu,kte pn trus blah je..xckp pape pn sbg sign kte nk g tmpat len..
lpas sha ckp "welcome.nice to meet u too."ktorg trus kuar dri ktm n xjmpe dia lgi dah..
sbb ramai sgt org kan,xprasan dia menuju ke mne..


pas smpai kat ktm klang,smentara tgu abh,duk2 la tepi jln tu..
tbe2 je de org tua tu lalu..
dia sapa sha.."ai cik adik mnis"
sha terkejut la..ingtkan npe dia duk syum2 dari jauh..
mcm nk jual barang..
rpe2 nye nk mggatal..xsdar ngn diri da tua..
sabar jela..kwan sha tym tu pn pelik tgk dia..
dia tye sha ape org tua nk..sha cme kte nk mggtal adela..
meremang rse bulu roma..kwan sha pn da kte eeee dah..hik3
mcm2 la..huhu