cuba untuk tersenyum =)

Bismillahirrahmanirrahim..
"Walau kasih tidak dihargai, kita tetap harus memberi..Walau khidmat tidak dipeduli, kita harus terus mencurah bakti. Bersyukurlah andai memiliki hAti yang sering dilukai kerana dengannya kita belajar menjadi seorang yang lebih mengerti, memahami dan menghargai..."


~biarlah kata2 ni menterjemahkan maksud di sebalik perasaan..~


kenapa perlu perasan?

Bismillahirrahmanirrahim...
rase nak tergelak pun ade..
adei~~~
kadang2 rase xpaham ngan sifat manusia ni..
huhu


awak..dah2 la tu kaco idup saya..
saya xpernah pun kaco hidup awak lepas saya kenal awak tu camne..
ade ati nak suke saya??
saya bukan sombong..
sepanjang kite berkawan,awak nak suh saya suke awak..
tapi awak layan saya macam saya xde ati n perasaan je..
lagipun ade banyak lagi sebab len yang saya xley time awak..
pastu awak cakap yang saya men2 kan perasaan awak..
awak tu yang tibe2 je pikir camtu..
sejak bile plak saya de janji pape ngan awak?
ish3..pelik ye awak ni..
letakkan kesalahan kat bahu saya plak..
saya kan da cakap,saya layan sume orang same je..
saya xde perasaan pun melainkan perasaan sebagai kawan je..
janganlah nak call saya marah2 bile saya xtime awak..
ati n perasaan xley dipaksa2..awak..


jangan pikat sha dengan harta yang awak miliki..
jangan pikat sha dengan janji manis yang awak taburkan..
jangan pikat sha dengan ucapan sayang yang awak lontarkan..
tapi pikat lah sha dengan keperibadian mulia yang awak miliki..
pikatlah sha dengan agama yang awak telah perolehi..
dan pikatlah sha dengan kata2 nasihat yang penuh berhikmah dan bermanfaat..
agar sha menjadi wanita yang lebih baik..


kalau inginkan pasangan yang baik,awak perlu menjadi baik dahulu..
n Allah akan kurniakan awak pasangan yang baik..sepadan dengan diri kita..
jikalau kite dikurniakan pasangan yang tidak baik pun lepas kawin(nauzubillah),anggaplah ia sebagai dugaan dan ujian atas dosa2 yang telah kite lakukan..
mungkin ade hikmah disebalik sume tu..
Allah mengurniakan kita akal n fikiran agar kite bley menilai yang mane baik dan yang mane buruk..
"Allah gives u what u deserve..not ur desire.."
remember that!


walaupun saya tau orang yang saya sebutkan ni xbaca blog saya..
at least,saya rase sangat lega lepas meluahkan nye..
rase sakit ati sangat bile awak cakap macam2..
marah2 saya bile xnak time awak..
camtu ke awak nak pikat orang?
time lah kenyataan yang saya cume nak BERKAWAN..
bukannye nak BERKAWIN..
banyak kali explain pun masih xpaham2 bahasa lagi..
dah2 la tu..
g cari wanita lain yang bley penuhi kehendak awak yang desperate sangat nak memiliki sorang teman istimewa..
saya blom desperate lagi..ok??
setakat ni,saya kena caci maki awak pun,saya still layan awak dengan baik..
sebab saya memang xske cari gaduh..
kalau saya bengang sangat pun,paling2 koman pun,saya tulis kat kertas..
pastu saya baling dalam tong sampah..
itu je..
xdelah plak saya nak maki2 balik..
cukuplah dalam ati saya je cakap macam2..
saya xsanggup nak lukakan ati orang balik..
tapi kesabaran manusia tu ade hadnye,saya takot satu ari nanti kalau saya xsabar,awak kena peluru berpandu saya..
sape yang pernah kena,tau lah sakit nye memang menusuk kalbu..huhu
jadi sebagai penyelesaiannye,saya xnak cari gadoh..xnak sakitkan ati orang,saya mengambil keputusan untuk tidak berkawan dengan awak lagi..
saya ade ramai lagi kawan len yang nak kawan ngan saya..
ok..tata!!(lalala~)
kah3~~





sejuk mata memandang..

Bismillahirrahmanirrahim..

baru je selesai tengok cite imam muda musim pertama..
sangat bez!
alhamdulillah..ade gak kesedaran rakyat Malaysia ni untuk terbitkan rancangan2 camni..
n the same tym,menghasilkan generasi2 yang mampu untuk memimpin negara berdasarkan Al-Quran dan As-sunnah..
not bad..cume para peserta kadang2 cam xpenuhkan task pun..
yela..baru lagi kan..
mostly,xdapat present dengan baik bile berhadapan ngan orang..
mungkin sebab selama ni xpernah pun berhadapan dengan orang ramai..
opkoz la gugup sedikit..
konfiden tu bukan sumorang ade..


sha baru je tengok dua episod..
disebabkan kekangan waktu,xdapatla nak tengok sampai abis..
dahla ni yang lame..
version 2 pun da start kan sekarang..
ok la..at least,walaupun ade yang tersingkir,diorang dapat jugak belajar sedikit sebanyak dari program ni..
benda basic pun xsumorang ley wat..
for example,memandikan jenazah..
xde ilmu,xley nak wat benda2 camtu..


alhamdulillah..ade gak lelaki yang masih bley diharap tym sekarang ni..
daripada yang kaki merempit..kaki kelab malam..kaki minum arak..nauzubillah..
yang paling sha xsuke,kaki kuar malam..haihhh..
bile tengok diorang ni,terfikir yang beruntungnye parenz diorang dapat anak seperti ni..
bukan senang untuk mendidik..lagi2 zaman sekarang ni..
banyak sangat dugaannye..
nak mendidik pun kena ade ilmu..
teringat sha satu malam tu,mama cakap yang satu ari nanti,pas adik sha yang bongsu tu abis sekolah mesti tinggalkan dia dan abah..
sha sedey je dengar,,tapi seperti bese,sha akan tersenyum je..hehe
pastu sha balas balik,"dah tu,nape dulu waktu muda2 mama xnak beranak banyak2..meriah skit umah ni..kalau selama ni kite balik kampung naik pajero,bile ramai ley naik bas mini..hehe"
abah tibe2 je join conservation kitorang.."ingat senang ke nak bela 10 orang..macam2 perangai..kalau ade 10 orang,agaknye xterjaga la..4 orang pun da macam2 kerenah.."
mama plak menyambung"cukupla 4..mama xlarat nak banyak2..memang dari dulu lagi mama n abah nak 4 je..n Allah pun bagi 4 je walaupun xplan.."
kantoi disitu ye..
comelnye..bez nye ade baby~
ok..cukup panjang lebar diorang membidas kata2 sha..
bley ganti tempat sha bile jadi lawyer nanti..huhu
daripada kata2 diorang sha da tau..betapa susahnye mendidik anak2 ni..
ngan kerenah yang macam2..
memang pening pale kalau xkena gaya..
ape2 pun,bagi sha,cabaran untuk mendidik anak2 sekarang memang dahsyat..
n sha selalu terpikir,camne la nanti anak2 sha??
arap2 la mendengar kata..
so,nak dapat anak yang baik,kite kena jadi baik dulu..

rindu.. ='(

Bismillahirahmanirrahim..
da lame sangat xwat post..
alhamdulillah..
baru je selesai menduduki exam..
rase tenang je..
Allah telah permudahkan urusan aku..


n malam ni..bertemankan rindu yang xbertepi..
sha buka balik gambar2 tym tamhidi sem 1 & 2..
mengalir air mata ni..
rindu kawan2..
tengok video2 spontan diorang,wat sha tergelak sendirian..
memang diorang ni unik!


bile tym cuti ni,barulah rase bosan tu bertandang..
tapi sebenarnye banyak benda da plan..
xkan nak makan tido makan tido je..
silap2 je tong gas plak..
so,da amik keputusan untuk berkerja..
n akhirnye ade lah 2 3 offer yang dapat..
sume offer suh jadi cikgu..
agak mencabar bagi sha..
sebab xpernah dapat pengalaman masuk ke kelas..
n mengajar budak2..
rase seram pun ade jugak!


mase yang cuti ni jugaklah sha nak memahirkan belajar keta..
sebab da lame sangat xsentuh keta..
rase takot tu xde langsung..
cume malas je rase..
adei~


wat mase sekarang ni,keje sha jadi babysitter adam comel..
ok la..xdelah bosan sangat..
ade lah teman nak bergurau..
wat pengubat kesunyian..
kalau ade mase lapang,duk on9 n tengok cite..
lupe plak aritu g pwtc mase ari sabtu..
mentang2 baru abis exam..
kitorang g berjalan la..
bosan duk nilam..
sha borong 4 buah novel..
n sampai sekarang still berbalut lagi..
muahahaha..
xde kesempatan nak baca..
tunggu ade mood dulu..
lagipun sekarang tengah nak abiskan novel yang satu tu..
adiah dari orang yang teristimewa..
xabis2 dari bulan lepas..
tu pon postpone sebab nak exam..
so,sekarang ni bile da free,ley la nak bace2 buku tu..
pas balik pwtc,malamnye terus balik ke umah..
sedey betol nak tinggal kan kawan2 satu umah..
walau camne pun diorang,diorang tetap the bez..
air mata ni mengalir tym berpeluk2 kan wat kali terakhir..
beselah..setiap pertemuan pasti ade perpisahan..
tu lah lumrah kehidupan..
(posting yang xde perasaan)

Final exam..

Bismillahirrahmanirrahim..


sok bermula lah final exam untuk semua pelajar tamhidi usim..
quite nervous..
bukan ape..xtau la nape kali ni cam nervous gler..
tengok orang len cari rilex je..
tapi mesti ilmu da penuh di dada tu..
tinggal nak luahkan je..huhu


jadual exam sha agak bez la..
sebab hanya kos syariah n law je jadual xde la pack mane..
n selalunye kitorang yang abis awal..
dan yang paling seronok lagi,kitorang exam seminggu je..
kos len sume seminggu lebih..
haha~
bile diorang tengah berjuang lagi,kitorang da bley bergelak ketawa..kih3 (evil)


mungkin blog ni xberjalan dengan lancar seperti selalu kot..
sebabnye nak fokus untuk exam ni..
tapi kalau ade cite menarik,sha akn share ye dengan readers..
don't worry..huhu


ni lah jadual sha untuk final ni :
isnin-law and society
selasa-fiqh walmujtama'
rabu-bahasa arab
khamis-general principle of malaysia law
jumaat-bahasa inggeris..


yahoo!!!
nampak cam sikit je kan..
tapi hakikatnye,mau menangis je rase nye bile belajar bab tu..
kalau bley rebus n minum air rebusan tu bley jadi pandai,da lame sha wat kot!


ape2 pun,doakan la ye sha dipermudahkan segala urusan..
xmalas..
n ape yang sha ingat,sume masuk exam..
insyaallah amin..
akhirnye,sok bermula la pertempuran dengan pen n kertas~~~


diari hati~

Bismillahirahmanirrahim...


arini,pas balik kampus,sha terus tido..
wat pertama kalinye berpisah dengan hp Nokia 5800 expressmusic selama sha g ke kampus..
asyik teringat2 je tym kat umah..
baru sedar,betapa pentingnye hp dalam hidup sha..huhu

yup..arini mood kurang baik..ati ni terasa la sayu..
ntah..xtau nape..sedey gler rase..
tapi air mata xmengalir..da penat kot asyik nak menangis je..
menangis dalam ati jela..
lagipun xperlu la orang tau ape yang ade dalam ati ni..
sumenye adalah rahsia..
hanya Allah je tempat sebaik2 pengaduan..
hanya DIA!

"sha..nape sedey je ni?nampak muram?selalu sha gelak2 ngan kitorang..usik2..tapi arini sha xepi cam selalu."tegur housemate sha..
sha hanya mampu tersenyum..ntahla..rase ati ni da mati..
xde perasaan..dan aku bahagia ngan hidup yang aku ciptakan sendiri..
dunia yang xde orang nak kaco2 n sakitkan ati..
xde orang nak komen2 ape yang sha wat..
bahagia rase..da bese idup sorang2..
lagipun,sha sedar diri sha camne..
betol kate sorang kawan sha,lebih baik kite xberkawan ngan orang..
xdela sakit ati kite n jugak dia..
xyah pikir pape..pikir je pasal diri kite..

teringat sha yang dulu2..
seorang yang pendiam..xbanyak cakap..
ikut jela ape orang nak wat..xbanyak melawan..
mungkin jadi camtu,orang lebih suke kot berbanding menjadi shafiza yang sekarang..
yang keje nye asyik gelak je..

bile kite asyik epi2 je orang ley tau lak bile kite ade masalah..
kalau senyap je,kompem orang tau ade benda yang menganggu pikiran sha..
tapi selalunye sha akan cube membahagiakan orang sekeliling sha..
senyum..gelak..sume tu sebagai pelindung untuk menghapuskan duka..
jiwa ni cepat tersentuh..sensitif..
dan serta-merta air mata ni akan mengalir tanpa dipinta..
sha belom cukup kuat..
sha perlukan seseorang untuk sentiasa mendamaikan keresahan yang bertandang kat jiwa ni..
bukan menambah beban..
bile ati ni sakit,lukanye bertambah dalam..
ntahlaaa........

banyak yang xterluah kat jiwa ni..
sumenye di simpan dalam ati..
bialah sha yang menanggung sumenye..
ape yang penting,sha akan cube menghargai kehidupan yang sedang sha lalui..
andai itu takdirnye,sha redha dengan ketentuanNya........

i alwayz with u..ali..dina..rid..syukri..

Bismillahirrahmanirrahim..
sahabat vs kawan..
ape bezanye?
orang kata kawan tu,sumorang ley jadi kawan..
tapi sahabat,berbeza dengan kawan..
sahabat selalu ade tym susah dan senang..
yang bley berkongsi suka dan duka..
yang bley berkongsi segala macam rahsia..
dan sejujurnye,sha sangat merindui sahabat2 sha..


sha rase bersyukur dikelilingi sahabat2 yang banyak mengingatkan sha tentang akhirat..tentang Allah..
yang banyak menegur sha bile sha terleka..
tu sume nikmat dari Allah yang xternilai..
sedikit sebanyak benda2 yang baik mempengaruhi akal dan fikiran sha..
alhamdulillah..


to my beloved friend~ALiyAh AhMaD bAhAri..
you always in my heart..
time kasih sebab selama ni kite banyak berkongsi segala perkara..
tentang ati dan perasaan..
banyak mengajar sha dan membuka mata ati..
kata2 nasihat dari ali,sha xpernah lupe..
teruskan istiqamah wahai sahabatku..
aku yakin kau akan menemui putera kesayangan kau akhirnye.,
percayala..wanita sebaik kau mesti akan dijodohkan oleh Allah taala dengan lelaki yang soleh..
selama ni pun,ramai lelaki soleh memandang kau..
dan aku tau,betapa susahnye berjihad melawan perasaan tu..
pesan daku~jangan pernah berubah kerana cinta..bile tika saatnye tibe,dan kau yakin dengan ati,terima lah dia dengan ati terbuka..ingatla..i alwayz with u anytime,,


to my beloved friend~nUrdiNa dAhLan..
perkenalan singkat membibitkan kemesraan yang xterhingga..
time kasih sebab sudi berkongsi cerita..luahan perasaan..
berkongsi pendapat..
share ilmu tentang agama..
sha rindukan segala kenangan kite..
kite selalu dating kat tasik nilam kan?
xtau lah bile lagi kenangan tu akan berulang kembali..
satu benda yang sha belajar dari dina,belajar cool..tapi result gempak..
sha kagum dengan cara dina belajar..tabikk!!!
pesan daku~semoga dina teruskan perjuangan..harap hubungan kite berpanjangan sampai bile2..walaupun mungkin nanti len fakulti,arap2 kite bley la kuar lepak cam selalu..huhu..ingatla..i alwayz with u anytime..


to my beloved friend~mohd riduan mohd zain..
betol x eja name ni?selalu salah je eja name kan..huhu
xie xie sebab jadi sahabat yang setia..
berkongsi segala cerita..
selalu menghiburkan ati ni.. 
sudi layan diri ni yang banyak sangat kerenah..
selalu jugak sakitkan ati..
mintak maaf banyak2.. (T_T)
walaupun awak serius je selalu,tapi sha xpernah takot dengan awak..hak3
sori jugak kalau mulut ni banyak membebel sebab awak degil..xnak dengar kata..
tapi tu sume tuk kebaikan awak..percayalah~
pesan daku~moga awak setia dan jujur dengan segala perbuatan yang awak lakukan..belajar rajin2..jangan kecewakan orang2 tersayang..sume mengharapkan yang terbaik dari awak..ingatla..i alwayz with u anytime..


to my beloved friend~AhMaD sYuKrI mAt sAaod
dari sha sekolah menengah..sampailah da masuk u..awak xpernah berubah..
lawak awak tu selalu menghiburkan sha..
mengusik..menyakat..memang tu la keje awak..tapi kalau sampai part2 tertentu,pemalu la plak..huhu
jazakallah sebab sudi berkawan lama dengan sha..
sudi teman tym bosan2..
macam2 kerenah sha yang awak hadapi..
kenangan kite gadoh2 tu memang kelakar..hope selalu la macam tu ek..hehe
i'm sorry 4 everything that i've done..
pesan daku~moga awak xserik berkawan dengan sha..ari2 anta mesej ucapan tau..hehe..ingatla..i alwayz with u anytime..


uhibbukum fillah..
persahabatan yang dibina atas dasar redha ilahi,insyaallah berpanjangan..
andai nafas ni terhenti bile tibe saatnye..
maafkanla..xpernah terlintas untuk menyakiti ati sahabat2..
tu kelemahan dari dalam diri ni yang xsempurna..
"bEst FriEnDs aRe LiKe DiAmOnDs,PreCiOuS aNd RarE..FaLsE FrIEndS ArE LikE LeAvEs,fOuND eVeRywHeRe....."


*tercetus posting ni lepas bace shoutbox dina..thanx dina..luv u~

kau kan kutemui..percayalah~

Bismillahirrahmanirrahim..
yup..
dulu kite pernah berjanji yang kite akan bertemu semula..
dan janji tu akan aku tepati..
kau kan kutemui..
adakah bahagia di akhirnye?
atau same saje seperti dulu?
atau pun penderitaan dipenghujung?
aku rase cukup sampai disini sahaja hubungan kite..
selama kite bersama,aku da cukup sengsara memikirkannye..
siang malam teringatkan segala perbuatan kau kat aku..


oh muet..perlukah kite berjumpe untuk kedua kalinye??
arghhhh~~
aku derita untuk berjumpa denganmu esok..huhu
semoga berjaya untuk test speaking~
adios..

Cinta VS Suka

Bismillahirrahmanirrahim..
Di hadapan orang yang kita cinta, hati kita akan berdegup kencang.
Tapi di depan orang yang kita suka, hati kita akan gembira.


Di depan orang yang kita cinta, musim sentiasa berbunga-bunga.
Di depan orang yang kita suka, musim itu cuma berangin sahaja.


Jikalau kita lihat di dalam mata orang yang kita cinta, kita akan kaku.
Jikalau kita melihat mata orang yang kita suka, kita akan tersenyum.


Di depan orang yang kita cinta, lidah kelu untuk berkata-kata.
Di depan orang yang kita suka, lidah bebas berkata apa sahaja.


Di depan orang yang kita cinta, kita menjadi malu.
Di depan orang yang kita suka, kita akan tunjukkan imej yang sebenar.


Kita tidak boleh merenung mata orang yang kita cinta.
Tapi kita selalu merenung mata orang yang kita suka.


Bila orang yang kita cinta menangis, kita akan turut menangis.
Bila orang yang kita suka menangis, kita akan membuat dia gembira.


Perasaan cinta bermula dari kata.
Perasaan suka bermula dari telinga.
Jadi, jikalau kita berhenti menyukai seseorang yang kita suka. Umpama kita membuang telinga kita. Tapi jika kita cuba menutup mata. Cinta berbuah menjadi airmata. Setiap orang akan mengalami ini dalam hidup mereka.

apakah sebenarnya?

Bismillahirrahmanirrahim..
arini..sejak bangun tido maghrib tadi..rase bad mood gler2..apsal ntah..sha sendiri pun xtau..cam bengang je tengok orang..haihh..nasib baik sha jenis bukan makan orang..kalau x,selamatlah beberapa orang da jadi mangsa..(T_T)
sha rase sha tau sebabnye kenape..sebab ade orang janji ngan sha something..then,dia bley plak wat xtau..sakit betol ati ni..rase macam nak tumbuk2 je mukanye..geramnye!!!
sha paling benci orang berjanji tapi xtepati..seolah2 bagi harapan kat sha..kalau kate xley,kate je xley..xdelah sha sakit ati bile janji tu xtertunai..dah la bukan sekali dia wat sha camni,tapi da banyak kali..tension betol..
ok..pasni kalau sha wat xtau ngan dia dalam mase beberapa ari,jangan nak salahkan sha plak..sebab sha da lame bersabar n bagi mase untuk dia sedar..tapi xjugak sedar2..sedey rasenye ati ni..susah betol dia nak faham ape yang sha rase..hm..


sha xtau nape ati sha cepat tersentuh bile ter'tau' segala aktiviti yang dia wat..xpatot sha ade rase camni..seolah2 macam sha ade menyimpan 'sesuatu'..
cukuplah sha..hanya Allah tempat sebaik-baik pengaduan..meskipun dia sahabat terbaik yang pernah sha ade,tapi sha dan dia berbeza..jauhi dia..jangan sha terperangkap dengan jerat yang disediakan..


xtau nape malam ni terasa sayu..nak duk menyendiri..xnak sape2 ganggu..nak melayan perasaan sendirian..rase sakit ati kat 'orang' tu xabis2 lagi..
ntahla..kadang2 rase menyesal membuat keputusan terburu2..tapi nak berpatah balik tu rasenye x..biarlah Allah yang menentukan segala2 nye ape yang akan berlaku di masa akan datang..
rase sayu+sedey..mungkin sebab nak tamat tamhidi..tinggalkan kawan2 yang seronok..dina..sheha..rindu diorang..diorang nilah tempat meluahkan rase..thanx korang sebab sudi jadi kawan terbaik sha..
sebak rasenye nak berpisah dengan kawan2..mungkin next sem tym degree dah xjumpe..kalau jumpe pun da xsatu kelas or fakulti..
n semalam Dataran Nilai menjadi saksi detik2 terakhir sebelum perpisahan sebenar berlaku..di sanelah kami mencipta kenangan terindah..
xmungkin sha lupakan dalam idup..makan same2..bergembira same2..bergambar same2..men game same2..rapatnye ukhuwah antara kite umpama satu keluarga..padahal perkenalan antara kite terlalu lah singkat..tapi kemesraan yang terjalin seolah2 kite berkawan da bertahun lamenye..
subhanallah..ukhuwah yang dibina atas nama Ilahi..moga2 ade keberkatan dalam perhubungan kami..
insyaallah~



debat..munazoroh..debate..

Bismillahirahmanirrahim


fuhh..tepat jam 11 pagi bersamaan 8 April 2011..
sha bebas daripada debat..
yahoo~
thanx to Madam Nur Sakinah coz help us to do our points..
our motion today is This House Believes That Ghosts Are Everywhere..
quite challenging this motion..
but we're do our bez..
alhamdulillah..everything was fine and everyone enjoyed for watching our debate..


siyesly sha memang xreti nak berdebat..
becoz i hate fighting with others..
especially by words..
really hurt my feelings.,


lepas abis je debat,rase macam satu beban tu dah terlepas..
lega gler rasenye..
yela..mane taknye..selagi belom abis,selagi tulah hidup xtenang..
bukan ape..jadi takut pun sebab fikir xley nak lawan balik point2 diorang..
dahla segala2 nye spontan..
as a deputy of prime minister,sha memegang jawatan yang agak berat..
n lazly,sha yang kena wat reply speech..
memang men hentam je..
sha bukan tau sangat debat ala parlimen..
selalunye berlatih pun yang cikai2 punye je..
bukan siyes pon!


aritu munazoroh pun spontan..
dahla bahasa arab..
nahu..uslub..sume bercampur gaul bak nasi ambang..
memang direct translation from malay to arabic..
nasibla..janji bley bercakap..


dengan berakhirnye debat n munazoroh,maka berakhirlah pengajian sha sebagai seorang pelajar Tamhidi..
memang sedey rase nye..
tym tamhidi ni memang syok..
kelas selalu xde..haha
xtau la tym degree nanti..
mesti bz gler..
dengar2 camtula..
xkisahla..janji cepat abis,cepatla kawin..haha
*wink3*gatal plak tibe2..agagaga~
merenung ari2 mendatang....

up to me..

Bismillahirahmanirrahim..
semalam,as usual..sha tido lambat..
menyiapkan debate yang masih belom siap..
dengan emosi yang xstabil..
sha mengambil keputusan untuk menjauhkan diri dari orang len..
malas nak involve ape2 pun..
malas nak pikir pape..
malas nak kisah..
banyak lagi benda penting yang nak dipikirkan..
life must go on!


sha cube menikmati sisa2 idup ni dengan kebahagian..
biarlah diorang nak pikir negatif ke..
nak cakap macam2 ke..
itu hak mereka..
sha xpernah mention sape2 dalam setiap kata2 sha kat sini..
malas nak gaduh!
ati ni da terluka..
da xde rase nak teruskan kat sini..
ya Allah..permudahkan segala urusanku...

selagi orang xganggu idup sha,sha xkan kisah ape yang dia nak wat..
tapi tolong jangan babitkan sha dalam permasalahan korang..
sha xberminat untuk amik tau..
sha da bahagia dengan kehidupan yang sha lalui..
dengan keluarga..orang tersayang..
sha tau ape yang sha wat..
ego??xjugak..
sha lagi suke wat sesuatu benda atas kerelaan..
bukan paksaan..


biarlah segala kesedihan ni sha pautkan kepada Yang Maha Esa..
Dia lebih mengerti ape yang terkandung dalam ati ni..
Dia lah pendamai dikala keresahan bertandang di jiwa..
Dia lah penguat dikala rindu mengamit jiwa..
Dia lah segala2 nye..
hanya ALLAH..rabbi..


tension memikirkannye..

Bismillahirahmanirrahim..


yup..xtau nak mulakan macamane..
lepas ditimpa satu masalah,masalah len plak yang datang..
bagai jatuh ditimpa tangga..camtu lah gamaknye..
 sha cube berfikir positif..husnuz zhon..
tapi xbley!
paling sha bengang,kes petang tadi..
benda ni sampai sekarang sha xley time..
sori..kali ni entry sha lebih kepada emosi..
dan sha nak luahkan segala2nye..
bia sha puas ati!


ape salah sha?
sha xpernah sakitkan ati *****??
sha xpernah melawan kata..
sha xpernah wat benda2 yang menyakitkan ati..
kite xrapat..hanya kenal camtu2 je..
ape guna sha bersusah payah untuk mendapat yang terbaik,sedangkan ***** xpernah cube untuk tolong sha?
***** hanya tolong orang yang rapat je kan?
sume tu jelas kat mata sha..
mata hati ni xpernah berbohong..
kalau budak kecik,***** bley gula2 kan dia..
tapi sha da besar..
sha da bley menilai sume tu..

paling sakit ati,ble ***** umumkan nama sha dapat top 5 kuiz..
tym tu dengan selamba je,***** kata "yang ni saya xsangka dapat"
ok..i know i'm not a brilliant student..but at least,i got it from my efforts..not from other reasons..
then,today,u're very proud announced our marks.. 
i can't see what the positive impact from my quiz and involvement?
benda tu saje2 ke?
apsal "orang len" bley dapat markah tinggi?
kesian kat orang yang "layak" tu..
syukur la..dapat gak markah..
aku kena sedar..
yang aku xpandai cam diorang..
diorang masuk kelas je..dapat markah..
dia suke je..dapat markah..
blink!!
ok......
assessment is doing based on what?
one more thing,based on my observation n i predict this things will happened is....
anyone come to his class,they will get higher mark..
dahla orang terpilih je bley join..ntah pape..
da agak..da agak..da agak..benda akan berlaku..
ok..u've power to give anything that u like..
sha pasrah!


xpela..sha mintak maaf..
sha rase xpuas ati ngan sume ni..
xadil untuk kitorang yang xbersalah pape pun..
n orang yang xsepatotnye dapat,bley dapat hak yang xsepatotnye diorang dapat..
kesian kat kitorang yang da usaha bertungkus-lumus wat yang terbaik..
tapi lazly,pilih kasih..
ape gunenye kitorang wat sume benda tu selama ni?
malas nak cakap pape lagi..
jap g karang,ade 'orang kuat' dia stalker kat cni..
tension..
siyes..masih banyak xterluah..
sakit ati!!!!!!!!!!!