si budak kecik..

Bismillahirrahmanirrahim...
sok dapatlah merelaxkan diri..
dapat bangun lewat..huhu
sepanjang cuti sekolah ni,terpaksa menjadi cikgu yang xbertauliah..
sedey rasenye di ati ni..wuwuwuwu~
tapi fikirkan kesian tolong gak la anak sepupu..


yang letihnye,dapat plak yang banyak bertanye..
sume benda yang dia tengok,tanye je kejenye..
petah bercakap..
sampaikan malas nak layan..
walaupun terpaksa,layan jela..
budak2 yang semakin membesar,sume benda nak tau..
tu ngan kerenah dia sorang..blom masuk lagi kerenah si kecik adam..
kadang2 sampaikan nak wat kek pun,duk dukung dia gak..
haih..macam ibu da rase nye..
bile diorang balik umah,rase sakit badan sume..
n melantak tido berjam2..
sebab tiap kali baru nak lelap,adam da start nak bangun dari tido..
bile mase nye nak tido..
adakah ini dugaannye bile ade anak nanti?
xcukup tido n sentiase terkejar2 membuat keje?
fuhh..tu baru sorang..belom masuk anak berderet2..
rase macam mimpi ngeri la plak..


kalau xkeje,xdelah penat sangat nak layan budak2 ni..
sebab sha memang suke gler ngan baby..
tapi kalau keje,mesti penat abis..
balik2 umah je terus terkejar2 nak wat keje umah plak..
settle kan anak2..belom masuk ngan asben lagi..wahhh..
xtertanggung rasenye..
tu lah kehebatan wanita yang Allah anugerahkan..
kekuatan dalaman yang tiada tolok tandingnye..
bile sha nak start merungut jage budak2 ni,mama selalu pesan..
'nanti kakak ade anak,camnilah gayanye..lagi penat..kalau nak relax2 je,xyah ade anak la..ade anak memang wat kite rajin..'
ok..insaf sebentar..


pagi ajar si aisyah (kakak adam) keje skolah..
petang ajar mengaji..
tapi part mengaji liat betol..
disebabkan sha garang,takotlah gak dia nak mintak suh bace skit je..
nak garang2 sangat pun kesian gak..bile tengok muke budak2 ni,rase xsampai ati nak marah..
tapi bile baik sangat,mule la amik kesempatan..
xpela..biala bertegas skit..
di samping mengajar dia ni,ley la berlatih menjadi ibu..wawawa~


aisyah : kak fiza,ley x kite bace satu muke surat je?
sha      : xbley..kena bace 4 muka surat..da darjah satu,tapi iqra' 4 
              lagi..bile nak abis..
aisyah : alaa...
sha      : xde2..kena bace 4 jugak..bace cepat,cepat ley rehat nanti..
aisyah : rehat tu ape?
sha      : (adoi..camne nak explain..)rehat tu xyah bace dah lepas 
              mengaji..
aisyah : kalau ecah nak alih kena salah berapa?
sha      : bley salah 2 je..baru kakak bagi alih..kalau x,duk la kat situ 
              sampai lancar..
aisyah : tapi semalam g mengaji,ustaz xtegur langsung pun ecah 
              bace..ecah bace sekali je..
sha      : pastu ustaz suh wat pe?
aisyah : ustaz suh tutup kitab pastu balik..mane ade salah..ley la 
              alih..
sha      : bukan xsalah..ustaz tu suh ecah bace sampai betol..nanti 
              malam dia nak dengar lagi ecah bace..da..cepat2 bace..
              nanti ley tengok tv..

ok..budak ni sangat menguji kesabaran..
selama ni,sha memang xberapa suke ngan budak2 da besar n banyak cakap..
tapi bile ari2 duk layan budak ni,ok la..
wat teman bergadoh ari2..
bile dia xde,mule la rindu..
ish3x..
adam~

No comments:

Post a Comment