perlu ke camtu?

Bismillahirahmanirrahim..
macam bese,bile tym2 cuti ni sha keje nye on9 je..
bukan ape..bosan menjalani idup yang asyik terperap je kat dalam umah..
nak kuar,tapi xtau nak g mane..
mengharapkan ujung minggu jela merengek mintak abah bawak kitorang jalan2..
tapi selalunye,sha,mama n abah je yang kuar..
yang len sume xberminat nak ikut sekali kecuali kalau abah kate nak g shopping..
laju jela mat2 romeo kat umah tu nak ikut..
kalau x,jangan arapla..paksa la camne pun,xkan ade makne nye bagi diorang..


baru sha tau,betapa bosannye idup sebagai anak tunggal perempuan..xde teman nak bercakap..huhu
hanya kawan2 jela penghibur sha..
adik2?jangan arapla..diorang sibok ngan gitar masing2..
da macam studio umah sha ni..
tu la ari2 duk bergurau ngan adam jela..
ade gak benda nak wat..huhu
sedey?x pon..malahan epi sebab sha ley bermanje puas2 ngan mama n abah..
kalau ade adik pompuan,sha mesti jelez..nanti sume benda sha ade,dia pun ade..xbley2!


sedang membelek fb,tibe2 sha rase macam da lame xnampak mamat n awek dia tu on9..
eh..ke mane plak dia pegi?
cari2..n ternampak plak dia penah komen pic sha dulu..
tibe2 tengok pro5 dia da xde..
ohh..dia da deactivate..patotla da xde..
ngan awek dia sekali lesap..ebat..mesti ade pape ni..
ke awek dia terase ngan status sha ari tu?
ehh..sha xberniat pun nak cakap ngan dia..
walaupun sha ade niat skit2 la nak tuju kat dia..huhu
"antara girlfriend dan kawan baik berlainan jantina,mane lagi penting?"
tu la status dia yang paling sha xlupe..
tau sangat nak tuju ke sha..bukan nak buruk sangka..tapi jelas2 bile dia gaduh ngan kawan sha tu,nama sha plak yang naik..
ehh..saya bukan jenis perosak hubungan orang la..
awak sayang dia sangat,awak amik la..saya sikit pun xheran..
bile ajak berbincang,xnak pulak..takot la tu~
adik sha pun da pelik ngan lelaki tu..sibok je mengacau orang..
da ade awek tu,dahla..jage lah baik2..
xyah nak involve kan orang len dalam problem diorang..
adik sha kesian tengok sha sebab selalu kena perli2 ngan perempuan tu..
tapi sha wat xtau je..sebab sha bukan jenis yang suke cari pasal walaupun dia suke cari pasal ngan sha..
dia takot la tu pakwe dia xsayang kat dia n suke kat sha..
ade sha kesah ngan pakwe dia?cukup la setakat kawan je..
xde makne nye nak lebih2..
n sha buka jenis yang suke bergaduh pasal lelaki..
sha lebih suke amik sikap xtau n kalau awak nak sangat,awak amikla..
xde kaitan ngan idup sha..


yang ni paling kelakar kot..sorang pakcik(mungkin pangkat atok)yang sebaya dengan abah sha suh panggil dia ABANG..(manjenyeee....wek3)
abang??ohhh..sungguh xpadan ngan tua..
dia ingat sha ni sama pangkat umo dia ke nak suh panggil abang??
siyes nak termuntah..tapi nasib baik bley tahan lagi..
setelah disiasat,rupe2 nye anak dia yang sulung umo dah 28..jauh beza ngan sha..
pastu menggatal nak suh panggil dia abang..huh..xhingin!
ape kena ntah ngan pakcik tu..sha pun xtau..
sempat lagi sha tanye dia nape da tua2 ni suke men fb?bini xmarah ke?
dia jawab-dia pun men fb jugak..nanti sampai tym dia,dia plak la on9..
(sambil geleng2 kepala)sha tanye dia lagi-pakcik tau x,mengikut fakta kes kat syariah court(cehhh..mentang2 bakal peguam),punca utama sebab ape suami isteri bercerai adalah disebabkan fb..pakcik xtakot ke?jangan nanti sha jumpe pakcik kat court dahla..hehe
dia jawab-alaa..yang pasti,kite kena jujur ngan pasangan..eh..nape sha xnak panggil abang?kawan2 sume panggil camtu tau..
(muka biru menahan loya)sha jawab-ermm..pakcik..sha lebih selesa panggil pakcik..lagipun umo kite jauh berbeza..pakcik pun sebaya dengan ayah sha..xkan nak panggil abang..len la pakcik 20-an..bley la panggil camtu..(jawab dengan sopan sambil menjuih bibir)
dia balas balik-mm..xpela kalau camtu,pakcik pun xkisah..ikut selesa sha la..pakcik ikut je..mane2 bley..
uikk..ni lah first tym borak ngan pakcik yang sha kire gatal la jugak..
bukan ape..meremang bulu roma bile di pikir2 kan balik..
orang yang layak di panggil pakcik nak suh panggil abang?
tu ade masalah name nye..
bawak2 mengucap la pakcik..wehhh
bak kata orang,umah kata pergi..kubo kate mari..
kalau ade kat depan sha,memang sha tempeleng laju2 pakcik ni..
siap bagi pakej ngan teranjang sekali..HAHA
pengajarannye kat sini,berhati2 lah ngan orang camni..mungkin ade muslihat tertentu..


owhh..sok ade majlis di rumah pak long..
dihadiri oleh para jemputan vvip n pekerja2 abah n pak long jugak..
pening memikirkan nak pakai baju ape..
rase nak pakai jubah n serba itam sok..
pelik x?tapi macam ok je..
so,i decided nak pakai serba itam je la..
xkire la nampak pelik ke x..sebab itam itu menawan..hehe

No comments:

Post a Comment