SEGMEN TAULADAN : jom ingat pesanan ibu ayah

Bismillahirahmanirrahim..

disebabkan boring n xtau nak wat pe pada petang yang barakah ni,sha pun turut join dalam segmen ni..
lagipun perut tengah penuh ngan ayam KFC yang dalam on the way untuk digest..lebih baik wat senaman otak skit..
review balik ape yang mama n abah da pesan mase kecik2 dulu..hehe
bukan waktu kecik je diorang pesan,waktu da besar2 ni pun ade jugak.. =)

sha nak share serba sedikit supaya kite xlupe ye n saling mengingati antara satu sama len..
Firman Allah SWT bermaksud: Demi masa, sesungguhnya manusia berada di dalam kerugian, kecuali mereka yang beriman dan beramal soleh,dan berpesan2 kepada kebaikan dan berpesan2 kepada kesabaran.(Surah al-Asr, ayat 1-3). 
*jangan bercinta tym belajar..nanti lalai..da cukup umo nanti baru bley pikir pasal pasangan..
*belajar tentang islam bersungguh-sungguh..sebab mama n abah xbelajar agama dulu..so,sha bley ajar mama n abah ape benda yang xtau..
*jangan lupe solat..solat perkara pertama yang dihisab ketika di padang mahsyar..
*jaga maruah diri sebagai seorang wanita..tutup aurat..
*kalau orang tua xbagi wat sesuatu tu ade sebabnye..dengar kata mereka..sebab diorang lebih tau tentang kehidupan berbanding kite..

penganjur segmen :

special tag :

pesanan penaja : al-jannah tahta aqdamil ummahati (syurga itu terletak di bawah kaki ibu) (^_^)
x_96f4529

12 comments:

  1. terima kasih puteri shafieza.. sebab sudi join.. terharu bila ingat balik pesanan2 ibu bapa kan? thanks btw :)

    ReplyDelete
  2. sme2..
    btol2..
    mmg terharu sgt2..
    diorang sntiase ingtkan sbb sygkan kte.. =)

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum...
    sama gak pesanan... xnak masuk blh x? hehehe =P

    ReplyDelete
  4. wassalam..
    yke..
    nti nk bw ke blog kak ct la..hehe
    masuk mne tu? huhu

    ReplyDelete
  5. :( semua join... red tade idea.. !tidak


    Best Tak Tayang Muka Kat Facebook Bagi Lelaki Tengok.?[reply]
    (jangan baca kalau kuat sentap)

    ReplyDelete
  6. xpe red..
    msti dtg nye jap lgi..
    cbe duk diam2..hehe

    da bka link red tu..
    hahaha..

    ReplyDelete
  7. sha :)
    sama2 kita ingat k pesanan2 ni :p

    ReplyDelete
  8. semoga kita ingat pesanan sampai bile2 ye sya ;)

    http://cinqleafclover.blogspot.com/2011/07/segmen-tauladan-jom-ingat-pesanan-ibu.html#idc-container

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum entri khas untuk segmen tauladan dah siap.. :) dijemput untuk lihat..btw thanks sebab sudi join..


    http://thesyafiqmokhtar.blogspot.com/2011/08/entri-khas-untuk-segmen-tauladan-jom.html

    ReplyDelete