gara-gara contact lens

Bismillahirrahmanirrahim..
bangun2 tido,sha terus menuju ke cermin..
'aik..apsal rase len macam je ni kat mata?'
argghhh~mata sha da merah..anak mata macam termasuk skit ke dalam..
n sha baru teringat,before sha tido tadi sebenarnye sha pakai contact lens..
ingatkan nak tido jap..
rupe2 nye da berjam2 sha tido..
opkoz la contact lens melekat kat mata..xley nak cabut dah..
gelabah..gelabah..xtau nak wat ape!

sha pun ngan sedaya-upaya mengorek anak mata supaya contact lens bley tecabut..
tapi xde hasil pun..
contact lens melekat dengan sangat kuat kat mata sha..
'abisla..memang kena wat laser agaknye..sebab nak tanggalkan contact lens tu..taubat xnak pakai..'
tym tu,sha rase betol2 menyesal sebab xnak pakai spek..
bukan ape..sha rase xselesa bile pakai spek..macam mak nenek pun ade..huhu
hampir sejam sha try keluarkan lens tu..tapi xberjaya..
tibe2 terdengar mama panggil..ajak kuar gi shopping..
sha pun try la sorok mata sha yang merah tu..takot mama nampak n dia tanye plak..
sha cepat2 blah untuk mengelak dari disoal..
masuk dalam bilik,terus termenung duk pikir camne nak wat bagi lens ni keluar..

after that,sha cakap ngan abah suh stop kat satu deretan kedai ni..
sha bagi alasan yang sha nak gi kedai,nak beli barang..
tapi sebenarnye sha nak gi klinik pakar mata kat situ..
sha pun terus masuk klinik tu n terjah doktor..xdaftar pun lagi..
sebab sha xley nak tunggu lame2 lagi nak settle kan problem ni..lagipun takot abah syak sha gi ke situ..
sha tanye doktor,camne nak wat..
doktor kate,ade 2 pilihan,sama ada nak pakai laser tapi harga ribuan ringgit ataupun pakai ubat titik dalam mata..tapi kemungkinan mata akan buta..
ya Tuhan..menggeletar bile doktor cakap camtu..
sha cakap kat doktor yang sha nak pikir kan semula cara mana sha nak pakai..
so,dia pun benarkan sha untuk pikir dulu..
keluar2 dari klinik,sha tengok abah n mama tengah cari sha..
diorang pelik sebab sha xde dalam kedai..
tibe2,mata diorang terhenti bile tengok mata sha..
barulah diorang perasan ade something wrong kat mata sha..

terus sha terduduk atas katil..
aik..pelik x camne bley tibe2 atas katil?
HAHA
sebenarnye tu sume mimpi..xde ape yang berlaku pun kat alam realiti..
tu pun gara2 tido pas subuh..(korang jangan tiru sha..hehe)
so,jadilah mimpi mengarot..sabo jela..
bley plak mimpi ngeri camtu..
maybe sebab sha selalu terpikir2 kata2 orang pasal contact lens ni..
sepanjang sha pakai,xde ape masalah pun..
tapi kalau korang nak pakai,korang memang kena rajin la skit..
leceh pun ade gak..
on tym nak kena cabut..pastu tukar air la..itu la..ini la..
hehe
korang jangan marah sha k..
sha saje je gurau2..nak share mimpi yang menakotkan ni..
arap2 janganlah terjadi kat sha betol2..
mau meraung sha diwatnye~

pesanan penaja : tido lepas subuh xelok..kompem dapat mimpi mengarot.. (^_^)
x_96f4529

4 comments:

  1. grrrr...sha!!

    ko ni wat suspen je....hehe

    tengok ak ni pakai spek...cool je...haha

    ReplyDelete
  2. ko terpedaya ke?kah3
    dahsyat kan mpi aku??ngee

    ReplyDelete
  3. cisss... ak da cuak da bc plihan doc uh..


    haila...

    ReplyDelete
  4. ceyh..
    hahaha..
    cuak kan pilihan doktor tu..
    kih3

    ReplyDelete