sakit mental

Bismillahirahmanirrahim..


sakit ati kot bile pikir pasal tadi..
nak menipu pun agak2 la..
mentang2 sha umo belasan tahun,ingat sha xtau ke dengan mainan dunia??huh..
cukupla..ingat dengan cara menggoda tu sha akan cair?
xsame sekali..
datanglah 1000 lelaki hensem pun nak pujuk sha suh wat macam2,sha xkan buat sebab sha da ade prinsip sha sendiri..


baru je berlaku tadi..ingatkan nak g update blog lagi satu sebab ade collection baru masuk..
terus ilang mood bile dapat panggilan rentung camtu..
rase menggigil menahan marah..
konon2 la datang dari Celcom Centre..cakap sha menang RM5000..pastu mintak no akaun..
giler ke ape nak bagi no akaun senang2??..nak godek duit dalam akaun sha la tu..macam la xtau..
dah ramai orang tertipu macam tu..bagi je no akaun..konon2 dia nak isikan duit yang kite menang..padahal dia yang nak amik duit kite!


bajet dari Celcom Centre..dahla slang cakap Indon..pakai private no..
dah2 la menipu orang..ingat caye ke bley senang2 dapat duit??
eventhough berdoa siang malam,xkan Allah nak campakkan rezeki dari langit seguni emas??
bukkkk!!ade depan mata..xkannye..
kalau la jadi camtu,sha rase company pun xde orang nak keje..sume cbok berdoa tanpa usaha..
jadi,secara logiknye,sha langsung xkan percaya orang senang2 nak bagi duit yang bertimbun tanpa berusaha..


mule2 sha layan elok je dia..sebab dia tanye itu ini..ok la..sha layan jela..walaupun muke da wat macam2 memek muke..sebab menyampah..da tau menipu..
pastu tibe2 masuk bab dia tanye sha umo berapa..ade boyfren ke belom?
bab ni tibe2 rase panas gler..
ape hak ko nak tau privacy idup aku??
pastu paksa2 suh gitau ade pakwe ke x..selagi sha xnak jawab,selagi tu dia asyik ulang benda yang same..menyirap ahh!
sha cakap la,"ape kaitan plak ade boyfren ngan adiah ni?"
dia pun balas,"kamu xingin ke ada pacar di Celcom Centre?"
huh..ingat sha heran sangat ngan mamat Celcom Centre??
ingat sha bangga dengan 'pakwe' keje kat Celcom Centre??
kalau sha de pakwe kat Celcom Centre pun bukan dapat call free gak..still kena bayar..
"adoi..ni sebenarnye nak cakap pasal ape?pasal adiah ke,pasal pakwe?saya rase xrelevan tibe2 nak cakap pasal pakwe2 ni.."sha da sebal..
"xdela..sudi x kalau awak jadi pacar saya?"
giler ke ape mamat ni?
"umo awak 19,saya jugak 19 tau..jadi sesuai bangat kalau kite pacaran..saya da tergoda ngan suara awak yang comel.."
"bley x go through to the next topic?saya de banyak keje nak wat..saya xde mase nak layan benda2 yang xpenting..awak cakap je ape yang penting..selain tu,tolong ketepikan.."secara profesional sha menegur..
"awak nak wat pe?"
"itu bukan urusan awak nak tau ape yang saya wat.."
"jangan marah2..saya cuma nak tau awak ada  pacar ke tidak?kalau ada,jawab ya..kalau xde,jawab xde..itu aja.."<-----see..xde kaitan ngan tajuk asal..
"ada"sha jawab untuk menyelamatkan keadaan..
"saya tau awak xde pacar..awak tipu..sampai ati awak selingkuh sama saya..dulu kan kita pernah jalan sama2..kita pernah jugak berpacaran.."
'eh..mase bile plak aku ade kuar jalan2 ngan lelaki?seumor idup,aku xpernah kuar ngan lelaki yang xdikenali except azmi,siddiq n adyka..selain tu,memang xkan pernah ada!'
"saya rase memang xde yang penting kot..sampai disini jela ye..bye!"sha da fed up..kesal ngan orang camni..
"kalau awak tutup hp ni,awak berdosa sama saya..saya layan awak baik2,awak wat saya macam ni.."
huh..dosa ngan Tuhan,ade ko fikir?ko tipu2 orang,ko xpikir dosa?jangan men cakap je..
pastu,sha terus matikan call..rase buang mase je..then,dia call lagi..tapi sha xnak angkat..karang xpasal2 sha mengamok dalam telepon..paling sha sakit ati,bile dia asyik gelak2 je tym dia mintak jadi makwe dia..meluat!


pesanan penaja : kalau jumpe orang camni,better jerit kuat2 kat telepon bia dia pekak..

6 comments:

  1. gila ouhh.. lenkali ckp saya nh janda anak 7.. tgk respon dy..

    ReplyDelete
  2. tu la..
    ingat nk ckp cmtu gak..
    suh dia ckp ngn suami..
    baru dia tau cmne..
    pelik btol..

    ReplyDelete
  3. da pernah kne gak...konon aku menag laa...haha
    tapi xde la smpai camtu..
    bengong tul laki tuh...adeii..
    tu care mengorat zaman skang...huk4

    ReplyDelete
  4. sbb dia org gler la dia cmtu..
    ehehehe

    ReplyDelete
  5. jom baca sini.. ada kaitan kot dgn cite awak. hehe

    http://www.sitisafiyyah.com/2011/07/celcom-buat-lawak.html

    ReplyDelete