penyakit ati

Bismillahirrahmanirrahim..
*tak ditujukan kepada sape2..tapi kalau terasa gak,nasiblaaa..
sori kalau terkasar bahasa..manusia ade gak had kesabaran..


da lame sangat kot xtulis entry..bukan ape..tertekan dengan keadaan sekeliling..tapi xdelah sampai nak bunuh diri..nauzubillah..


bile orang len bawak masalah dalam idup ni,rase macam nak tikam2 je dia..ntah kenapa hah?
sha sikit pun xkisah pasal idup awak..but u're soooo bzbody untuk kisah idup sha..
time kasih banyak2 sebab susahkan diri awak untuk menyusahkan diri sha..sha xmintak sume ni..
awak xyah la men perli2..sha bukan budak2 lagi yang xfaham ape yang awak maksudkan..
pasal perkara kecik je pun yang xde kaitan langsung ngan awak tibe2 je awak nak naik angin..heh..lawak..siyes lawak!
awak naik angin dengan dia,tibe2 sha plak jadi mangsa keadaan?
awak patot bersyukur yang dia time awak seadanye..dia xpernah burukkan awak depan sha..siyes,awak beruntung dapat dia..
sha da kenal dia lebih lame dari awak..
dan kitorang da lame kawan baik..tapi disebabkan nak menjaga ati awak,sha cube menjauhi dia..
sebab xnak benda buruk akan berlaku..


sha tau awak xkan berani jumpe sha..selesaikan segala ape yang ade dalam kepala awak tu..
sebab xde reason kan tibe2 serang orang xtentu pasal..
hanya sebab cemburu!
padah bile kite in a relationship ngan seseorang..
skit2 nak cemburu..skit2 nak cemburu..
tolongla..xterlintas di ati pun nak tekel dia..
kitorang hanye berkawan dan xlebih dari tu..dan kejadian semalam kitorang hanya berbual tentang bisnes..xdela pulak keluar perkataan sayang ke..cinta ke..
heh!


xpayah risaula..xsedetik pun kat ati ni nak 'mengoda' walaupun dia ade ati ngan sha..
mungkin tu yang wat awak cemburu sangat dengan sha..tapi tolong selesaikan dengan cara baik..
xde mase sha nak bergaduh hanya disebabkan LELAKI..
u go away with ur life..
gi la kurung dia dalam penjara besi..takot nanti dia borak ngan pompuan len plak kan..
sayang sangat dengan sesorang lelaki yang belom tentu jadi suami..
meluat tau~
kawan sha ramai je yang da bersuami..tapi relax je bini diorang..asalkan ade batasan..sha masih tau lagi untuk 'menjaga maruah'..
sume yang kite lakukan kena la profesional..xkan la pasal nak tanye bisnes pun cemburu?parah...


satu statement yang bile awak kaitkan pemakaian dengan ati,sha rase xley nak time..
xtau la awak tuju kat sape kan..tapi sha cume nak tegur atas dasar sha kesian dengan awak bile berkaitan dengan pemakaian yang bertutup litup dan ati..
sha rase kata2 awak tu memakan diri sendiri semula..
kaji balik ape yang awak cakap..
sebab tu la ade kite kena berfikir dulu sebelum berkata2..takot nanti kata2 memakan diri balik..
ati n pakaian tu benda berbeza..kalau same,senang plak orang nak tau..dia tu baik ke jahat depends on pakaian dia..
niat dalam ati tu antara dia dan Allah..xperlu la awak cibok2 nak describe pe yang ade dalam ati dia..sebab tu xde kaitan same sekali ngan idup awak..
jangan judge orang kalau kite xkenal dia sepenuhnye..baru sekali tengok,da berpuluh2 benda awak describe tentang sikap dia..
salah tu kak!


dahla..xyah cari gaduh ngan orang len..
selama ni pun,da berpuluh2 posting yang awak wat sume nye beremosi..
kata orang mendengki ngan idup awak la..
setiap aktiviti awak sume nak gtau kat sumorang..
itu la..ini la..
who cares??
xpayahla nak besarkan isu kalau benda tu xsiyes..
bile kite asyik beremosi,idup pun xtenang..
pernah x awak terfikir sebab ape orang wat awak camtu?
sume tu atas kesilapan awak sendiri..
yang terlalu ambik kisah idup orang len..
cube wat xtau..orang pun lame2 xkisah..dan masalah awak akan selesai..
jangan cibok duk tunding jari kat orang..


satu je nasihat kat awak..
nilai la diri kite dulu..sebelum kite judge orang len ati berkarat la..niat xbaik la..heh..awak tu baik sangat ke kata camtu kat orang?
xpayahla nak besarkan isu yang berkaitan cinta yang xde nokhtahnye..rase loya diwatnye..
kalau betol2 sayang,cepat2 la tempah tok kadi..
satu persoalan yang sha duk pikiq,nape awak cari pasal ngan sha?
daripada dulu sampai sekarang..
tapi sampai sekarang awak xberani nak tegur sha mintak penjelasan..
sha ready bile2 je..sebab sha pun da lame bersabar..
ingatla..sha pun manusia..bukan malaikat..ade had kesabarannye..
sha seorang yang profesional dan bukan pengecut..
umo 19..tapi perangai dan pemikiran xmatang,tu ade wayar terputus agaknye~


laz sekali,sha ulang,xpayahla sibuk pasal kehidupan sha..nak mendengki kat sha ke ape..sebab sha langsung xdengki kat awak..
siyes!
sha bahagia dengan kehidupan yang sha lalui sekarang..
n sha xsuke memikirkan benda2 yang xpenting..
kite ade matlamat dalam kehidupan..
sha nak lalui ari2 dengan penuh kegembiraan..
tapi satu je yang sha nak gitau,sha xpernah berdendam dengan sape2..
xnak ade 'penyakit ati'..


marah tu biase bagi yang bergelar manusia..
tapi tolong kawal!


sha menantikan saat tu~


pesanan penaja : banyak dekatkan diri kepada Allah..barulah idup kite akan tenang dan ati xkan 'berkarat'

2 comments: