kenduri

Bismillahirrahmanirrahim..
semalam selepas isyak,family sha bertolak ke shah alam..(cehh..macam jauh je gayanye..padahal dekat je)
dua pupu sha ade wat kenduri naik umah baru..
sha pun sebenarnye xbrape kenal sangat ngan dua pupu sha ni..
cume mama jela kenal..
so,aritu da janji ngan mama nak follow dia..
terpaksa la gi walaupun malas..


sampai je kat sane,memang ramai orang..
ni la part paling sha xsuke..
sebab xtau nak duk mane..
ngan lelaki nye ramai..
serba-salah diwatnye..
laz2,sha decide nak makan kat dalam..
duk lah sebelah bini dua pupu yang xbrape kenal tu..
lepas ice breaking,baru dapat tau..rupe2nye dia buka kedai makan nasi kerabu kat U sha..
oohh..keciknye dunia..
xtau pun tu kedai makan dia..
selalu tengok je..tapi xpernah masuk situ..
bile da tau ni,ley la tempah makanan kat situ je kalau nak wat jamuan pape..
untung2 dapat murah skit..huhu


tengah makan tu,tibe2 je dia tepuk sha..
"da bertunang ye?"
sha dengan secara otomatiknye terus tersenyum lebar..
"cepat2 la skit kawin.."
sha dah wat muke berseri je tym tu..haha
"xdelah makcik..lom lagi..baru belajar..nak bertunang tu mestilah belom lagi.." =)
"ohh..ingatkan da bertunang tadi.."
start dari tu,sha terfikir2..nape dia tanye camtu..
adakah perwatakan aku nampak macam da bertunang?
ataupun sebab yang len?
baru teringat,mungkin dia nampak kat jari manis sha tersarung cincin bertakhta kan berlian..
so,dia assume sha da bertunang pun..
tapi cincin tu memang cincin tunang..
cume bukan sha punye..
cincin tu mama bagi kat sha suh pakai selalu..
sebenarnye bukan makcik tu je yang salah faham..
ramai lagi orang tanye yang sha da bertunang ke..
sha hanye mampu tersenyum jela..


sejak masuk u ni,sedare-mare sha pun cibok tanye sha dah ade sape2 ke..
kot2 nak kawin tym belajar ni..
haihh..lambat agy KOT..
nanti2 lah dulu..ade jodoh ade la..
cepat atau lambat pun,bialah Dia yang menentukan..
perancangan tetap ade..
tapi perancangan Allah tu adalah sebaik2 nye..
better focus on my study..
bile tibe masenye,sha menerima dengan senang ati..
soal jodoh ni,sha da serahkan kat mama pun..
ikut suke beliau la nak suh kawin bile..
ngan sape..
macamane persiapan..
rasenye masih terlalu awal nak fikir..
walaupun ramai orang kate sha akan kawin awal..
nape diorang cakap camtu pun sha xtau..
padahal soal kawin,sha xpernah bangkitkan isu ni depan mama n abah..
cume mama je selalu ingatkan kitorang nak cari pasangan camne..
so,kite tengok la nanti..
betol ke tidak tekaan orang ramai yang sha akan kawin awal..
same2 kita saksikan..hee
hensemnye dapat suami camni..adei~

2 comments: