ade kisah?? @#%&

Bismillahirrahmanirrahim...
korang jenis suke amik kisah x hidup orang len??
tau x segala macam cite pasal orang sekeliling??
kalau korang tau,memang korang bzbody..haha
(gurau je..)



"minah..ko tau x,kucing si senah tu da beranak..kembar lagi.."
"semalam si mamat tu baru beli keta..cash lagi..mane ntah dapat duit"
tu la antara contoh perbualan orang yang terlalu amik kisah pasal hidup orang len..
kucing beranak pun nak kecoh..orang beli keta cash pun nak kecoh..
macam2 la..hai..
selalunye orang akan kaitkan,yang suke sangat menjaga tepi kain orang adalah kaum hawa..
ye..kaum hawa!
xkurang jugak kaum adam..cume xdelah nampak sangat diorang nak bercerita macam orang perempuan..
orang perempuan ni terlalu ringan mulut..
bertanya itu ini..dan akhirnye dapatlah sedikit informasi hasil daripada mesyuarat tingkap yang xdirancang..
lepas abis mesyuarat,mesti akan cakap,jangan cite kat sape2 eh..ni rahsia kite2 je..
tapi laz2,xlame pastu,berita telah pun tersebar luas..
rahsia kini tinggal rahsia..


"eh..sha..sha xtau ke diorang tu bla..bla..bla..."
"la..yeke..xtau la.."tersengih2 sambil wat muke kerang busuk..
tu la perangai sha..sha memang xske amik tau pasal idup orang len..biaq pi la depa nak wat pe pun..janji diorang jangan ganggu idup sha..prinsip sha,SELAGI ORANG TU XCARI PASAL NGAN SHA,SHA XKAN CARI PASAL NGAN DIA..so,anything about ur life,i don't care!tapi sha akan kisah bile ade benda yang mengaitkan dengan agama..for instance,menghina agama..wat maksiat..selain tu,sukati korang la nak wat pe pun..idup korang kan..corakkan kehidupan korang dengan penuh ceria ye..
juz nak bagi peringatan je,kepada mereka yang terlalu 'care' ngan kehidupan orang len,xpayahla susahkan diri anda untuk menjadi internet bergerak..sume orang ade hak untuk idup dengan care tersendiri..biarkan mereka melalui ari2 ngan penuh kegembiraan..kalau nak 'care' pun,biala berpada2..jangan sampai orang menyampah plak ngan kite..


"korang..arini kelas cancel tau.."
part ni jela sha jadi orang pertama yang tau n sha amik kisah..haha



2 comments: