trauma seketika

Bismillahirahmanirrahim..
rase cam lame gler je xupdate blog..
yela..bizi tahap padat maximum..
xde mase nak update sebab sibok bergelumang ngan assignment yang tibe2 bertimbun bak ujan yang turun lebat..huhu
bile nak final ni,sibok la lecturer nak bagi kitorang assignment..
tension gler..
janji sampai bulan 2 je..
tengok2 bile masuk tutor xde benda nak wat,dia bagi assignment yang betol2 menguji jiwa dan raga..
alahai~


petang tadi,satu event berlaku..
memang real..xde nye dalam mimpi..
tym tu,sha n kawan2 sha sedang melepaskan penat ditepi jalan menunggu bas Nilam Court(ayat terskema lak)..
tibe2 ade la bas ni nak lalu depan kitorang..
dahla kaki kitorang betul2 kat tepi jalan..
ngan makanan n buku2 sume letak kat sebelah kaki..
xtau la sama ade pakcik tu sengaja atau x wat kitorang cuak..
sebab selalunye pakcik2 driver bas tu ske usik2 budak2 pompuan..
wat2 cam nak langgar..
elok je tym tu,bas tu lalu depan kitorang..
budak2 laki sume da bangun tuk menyelamatkan diri daripada kakinye digilis tayar bas..
tapi kitorang stay je duk situ..
selamba badak!
tibe2 bas tu da sampai dekat,baru perasan yang tayar tu betul2 kat line tempat kitorang letak kaki..
secara auto nye kitorang bertempik kat ctu sebab nak selamatkan kaki kitorang..
dahla disebabkan cuak,nak bangun pun xmampu..
hanya mampu mengundur ke belakang je..
n tibe2......
"pooommmmm!!!!"
argggghhhh....abis lenyek..
sume orang pandang kitorang..
pehhh..malu gler..
dan sha berdebar2..rase trauma jap tengok benda tu da selamat kena gilis ngan tayar bas..
"kaki aku!!!!"
fuhh..alhamdulillah..selamat lagi..

tapi yang paling sedey..
roti kawan sha yang menjadi mangsa keadaan..
ish3x..
sha nak tarik roti tu,tapi xsempat..
kang xpasal2 tangan sha plak jadi sekeping!
jadi,sha amik keputusan untuk melihat je..
huk8..
ape2 pun,memang xlupe la peristiwa petang tadi..
terbaik dari USIM!


No comments:

Post a Comment