demo..demo..demo..

Bismillahirahmanirahhim...


alhamdulillah..selesai sudah demonstrative speech yang telah diberikan oleh madam utk dipresent kan..
quite nervous..
plus flu+fever+cough..
kuatkan diri jugak untuk present arini..
malas nak postpone..
do u know what's the title that i've chose?
i chose to do on how to defense urself from an attacker..


i'll tell u 10 techniques to defense urself
1-cekik leher dia balik..
2-picit throat dia..
3-picit mata..
4-cubit pipi..(yg ni kelakar tapi btol2 berkesan kalau kite wat kuat2..sakit wooo)
5-gunakan kekuatan gigi untuk mengigit..(tapi bagi nenek yang xde gigi,xdapat la den nak nolong..huhu)
6-kick tulang betis dia..(memang sakit..kalau terlanggar benda pun da sakit,apatah lagi kick!)
7-kalau attacker serang dari belakang n grab ur neck,hantukkan kepala kite kat kepala dia..(kepala adalah tulang yang paling kuat)
8-kalau dia chock our neck,tepis dan tolak idung dia..immediately,punch muke dia banyak kali sampai xbernafas..hek9
9-kick tuuuttt lelaki tu..kompem senak n dia xley wat pape dah..tym tu kick la dia sepuas ati..(tuttt adalah kelemahan lelaki yang paling nyata..huk8)
10-bagi yang pakai high heels,pijak je kaki attacker tu sekuat mungkin..kompem sakit gler..(makin tinggi tumit kasut,makin sakit attacker akan rase..)
*additional-kalau da terlepas dari attacker tu,cepat2 la lari..jangan tunggu2 lagi..ok?
yang paling penting,don't be panic..
kalau panic,ape pun xley wat sebab kite xbley berfikir dengan waras..


some tips :
-always bring pocketknife and pepper spray anywhere..
-avoid from wearing high heels..
-need to know which parts of body can using as weapons and how to use them..


six natural weapons every woman possesses  which are hands,elbows,head,teeth,feet and knee..
and the strongest part for women is LEGS..
*kuat berjalan pun pompuan kan..xmustahil kaki part yang paling kuat..huhu
haiyaaakkk~


2 comments:

  1. hahahahha.. lwk gle!!!
    kte pn ad demo speech..

    shafiza... TC!! sori lme xsinggah.. sibuk sgt2.. =.='

    ReplyDelete
  2. ifa..
    gler rndu kat awk..
    tu yg pelik npe awk lme mghilang..
    hehehe

    ReplyDelete