pengalaman pertama

Bismillahirahmanirrahim..

tengok kat luar umah,ujan rintik2 menimpa bumi..huhu
jap lagi,nak xnak memang kena kuar umah jugak gi pejabat pos..settle kan borang ptptn..
ati ni rase xsedap je..n terbayang macam2 perkara buruk yang akan berlaku..tapi sedapkan ati,yang sume tu hanya mainan dari syaitan je..

after balik dari umah kawan..sha pun reverse keta dengan lajunye..n yakin kat belakang keta tu xde pape..
lagipun ujan tengah lebat..memang xnampak sangat ape benda yang ade kat belakang..
duk syok reverse keta kat belakang..tibe2 je......"dum!!!"
ya Allah..sha nampak spoiler keta wira aeroback mama da melekat kat cermin keta belakang..
terus berkejar kat belakang keta..tengok2 memang bengkok bahagian belakang keta tu..
sha asyik terpikir je yang sume ni mimpi je!
sha xdapat nak time kenyataan yang sha da rosakkan keta mama..
panik Tuhan je tau..
dalam renyai2 ujan tu+keseorangan lagi,sha xtau nak mintak tolong sape..
nak call abang,takot dia xtau sha duk kat mane..lagipun rasenye keta ni still lagi bley gerak..
tym tu,dalam ujan,duk pikir camne nak wat..spoiler xley nak cabut sebab wayar lampu belakang ade kat situ..
so,amik keputusan,sha bawak keta tu slow2 supaya spoiler tu xjatuh ke bawah..

sampai kat umah,diorang sume terkejut tengok bahagian keta tu da kemek camtu sekali..
sha rase takot jugakla sebab terpaksa wat abah kuarkan duit tym nak raye ni n takot dia marah langgar tiang..
balik tu,pas gitau mama n dapat lecture skit,sha terus masuk bilik..
satu ari sha xbercakap ngan diorang sebab rase bersalah sangat2..
laz2 abah kate dia xkisah pun..normal la bawak keta mesti penah accident..bile kite accident,barulah kite belajar dari kesilapan..
lega sangat2 bile abah cakap camtu..terharu pun ade sebab abah sangat2 memahami..
pagi raye nanti nak mintak maaf la sambil nangis2 dekat abah..sob3.. (T_T)

sebenarnye sha terpikir yang accident ni ade hikmahnye..
kalau sha xlanggar tiang elektrik tu,rasenye sha akan masuk parit plak..sebab lepas tiang tu ade parit..
kalau keta terbalik dalam parit,rasenye lagi haru kot..
silap2 sha beraya kat hospital n mesti trauma nak bawak keta pastu..
ni pun,sha xley nak lelap sebab asyik teringat je camne accident tu bley jadi..macam mimpi!
ape2 pun,sha panjatkan kesyukuran ke hadrat ilahi sebab beri kesempatan,panjangkan umo sha untuk terus bernafas kat muka bumi ni..alhamdulillah..
lepas ni sha akan lebih ati2 lagi n yang paling penting,xmo reverse keta laju2 lagi dah..
serik rasenye~

pesanan Tuan Puteri : bile kite lalai sesaat,nyawa di ambang bahaya!
x_96f4529

6 comments:

  1. ngeh3..lebat sgt ujan kann
    laju sgt plak anda memandu kereta itu
    maaf, i betul2 tak ingat yg kt blkg tu ada tiang..hmm huhuuu

    ReplyDelete
  2. lebat tu idak ler..
    cume renyai2 je..hahaha
    tu la u..u xgitau i pn ade tiang kat blkg..haha
    abis i baham tiang elektrik tu..nsib baik xjatuh..ngeh3

    ReplyDelete
  3. haiyo.. berhati2 di jalan raya, igtlah org yg tersayang okayy?? :)

    ReplyDelete
  4. hahaha..
    semestinye..
    ingt ipah yg tsyg..hik3

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah...sya selamat...
    min fadhlillah, summa min fadli tiang
    jgn sedih dah tau....

    salam aidilfitri...
    maaf zahir & batin

    ReplyDelete
  6. dibah..
    alhamdulillah..xde pape..
    disahkan sihat walafiat lgi..
    rindu~
    nti jmpe kat usim ek.. =)

    ReplyDelete