blogging

Bismillahirahmanirrahim..
1st tym sha wat blog sebenarnye suke2 je..
xdelah nak siyes2..macam cari duit via blogging..
n sha xreti sangat pun pasal benda2 ni sume..
tau pasal blog pun bile adik sha start blogging tym umo dia 15..
so,selalu la gak nampak dia duk mengadap komputer sampai rabun mata..
sha xpaham pun pasal code html la..gadget la..n macam2 lagi la..
bagi sha,sume tu merepek je..
start tahun lepas,bile masuk u,sha tengok bley dikatakan ramai jugak coursemates yang ade blog..
skit2 update blog..ade mase je update blog..
eh..macam bez plak..HAHA
yela..sesuai la nak isi mase lapang..kot2 tibe tym tu terboring plak kan..
xtau nak watpe..ade la gak keje nak wat..huhu
nak layan cite korea macam diorang,sha xde fanatik mane..
sha cepat bosan dengan cite korea..sebab ending dia lebih kurang..da ley predict..(marah plak fans korea nanti..hehe)
lagi satu,sha xminat sebab name diorang pelik2 n susah nak sebut..mau tergeliat lidah sha ni..panjang2 plak tu..
cube letak name samad ke..bedah ke..senah ke..mungkin bley wat sha jatuh hati kot..sebab name pendek..senang nak ingat..MUNGKIN la.. =p
satu ari tu,terbuka la pintu ati nak belajar pasal blog..
search google n try wat skit2 sampai sekarang..
pasal hias2 n tips sume sha cedok ilmu dari blogger2 otai..
time kasih la ye sebab sudi share ilmu tym sha blogwalking..
bagi sha,niat sha berblogging sebab nak jadikan blog ni salah satu wadah untuk berdakwah..
mungkin secara realiti sha xmampu untuk bersuara di hadapan orang..jadi,blog ni la salah satu cara untuk share ilmu..menegur ape yang salah..n mengingatkan diri kite..
tapi sha pelik,mostly blog yang berunsur islamic..cite pasal hadis..pasal Al-quran..kurang followers..tapi kalau blog merepek-meraban,banyak plak followers..*xde kaitan ngan yang hidup atau mati
ok..terpulang la masing2 kan..nak follow sape pun..husnuzzhon jela..maybe ade silent reader untuk tempat2 islamic camtu..who knows,right?

secara jujurnye,sha xkan follow blog yang dalam blog dia asyik cite pasal boyfriend(ramai je buat kan..selalunye girl..boy xpenah plak tengok..=p)..pasal aktiviti2 terlarang yang diorang wat..such as clubbing la..(ade ke?)..n xmemberi manfaat..
sha hanya berminat nak follow blog2 yang memberi kesedaran secara xlangsung(dengan niat supaya diri ni xlupe)..bagi info..fakta2 menarik..pelik2..n dirasakan bez..
janji isi blog korang tu menarik n ade ilmu..insyaallah sha akan follow ye..
sha amat menghargai followers sha sebab sudi follow blog picisan ni yang hanya layak dipandang sebelah mata je..(terharu..sob3)
sha dalam usaha untuk memperbaiki lagi..
sebenarnye,sha xreti sangat nak share pape melalui penulisan..sha seorang yang sangat peramah malas nak taip panjang2..jadi,cakap secara face-to-face tu lagi puas kalau nak mintak nasihat ke..tanye2 soalan ke ape..
sha ley bagi ceramah free sape yang nak..hehe
karang membebel kat sini panjang2 orang xlarat nak bace..
insyaallah sedikit sebanyak ilmu yang sha ade,sha akan share..
same2 kite kutip ilmu yang xseberapa ni ye..

kalau ade salah n silap,sha dengan berbesar ati menerima teguran..
dun wori..
sha xkan kecik ati kalau komen tu membina..
malah sha menghargai sangat2.. =')
thanx ya kat sume yang support sha selama ni..
nanti sha kawin,sha bagi tempat duduk VVIP untuk korang sebagai tanda menghargai..HAHA*merepek xsudah.. =.='

pesanan Tuan Puteri : kite idup saling memerlukan..saling melengkapi..lianna al-muslimin ikhwah(kerana umat islam itu bersaudara)..jadi bantu la ape yang patot ye.. (^_^)v
x_96f4529

8 comments:

  1. sha

    aku pun perasan gak...kadang2 blog islamic tak ramai followers n comments...

    mybe ade yang takut tersalah komen...hahaha..yelah,isu agama takleh wat main2

    gudluck...doakan aku gak =)

    ReplyDelete
  2. maybe la kalu part komen tu aku sokong..xkan nak merepek plak komen2 kat tmpt agama..hehe
    tapi bab kurg followers tu rsenye xptot..
    *ni pndgn peribadi aku la..
    maybe org cpt bosan kot..sbb blog islamic ni slalunye penulisan skema je..
    cpt ngantok agaknye..hehe

    ReplyDelete
  3. terserah atas niat penulis yang menaip,dan niat pembaca yang menilai..

    syafiza,miss u,dear..

    ReplyDelete
  4. yup..stuju.. =)

    zik..miss u too..siyesly.. =')

    ReplyDelete
  5. stuju ngan pndapat nie =)
    naz suka pendekatan blog shafieza ni ^_^

    teruskan ye..moga bermanfaat, insyaallah

    ReplyDelete
  6. time ksih abg naz..
    insyaallah
    sha bru lgi..
    msih bertatih..
    byk lgi kna perbaiki.. =)

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum shafieza...
    Alhamdulillah jika blog sha ttg dakwah.. insha Allah ct akan jd pembaca setia blog sha.. sbb ct suka timba ilmu baru..lagi2 ilmu agama.. semoga sha berjaya dlm dunia dakwah di blogging ni..AMIN

    ReplyDelete
  8. wassalam kak ct..
    sha xde la ebat mne ttg agama..
    msih lgi bljar..
    ape yg sha ade n tau,sha akn share..
    insyaallah..
    kak ct pn sme gak..
    blog kak ct pn lbih kpd dakwah..
    hope kte dpt bdakwah dlm keadaan santai.. =)

    ReplyDelete