makcik...bukan saya je

Bismillahirrahmanirrahim..
al-kisahnye ari tu sha gi solat kat satu masjid ni..
tym tu,da nak start solat isyak..sha nampak ade tempat yang xde sejadah kat tengah2..
sha pun dengan baik atinye,gi la nak amik sejadah nak letak kat situ..
tym on the way nak gi letak sejadah tu,tibe2 ade sorang makcik ni wat announcement..
"sape2 yang lepas solat tu,tolonglah lipat balik sejadah..kesian orang yang laz kena kemas sejadah"
xpasal2 sume mata makcik2 yang ade kat situ tertumpu kat sha..
sebab tym tu,sha tengah bawak sejadah n menuju kat diorang..
disebabkan sha xpakai spek,sha rase,sha pandang makcik yang tengah buat announcement tu ngan pandangan tajam kot..
ustazah sha penah tegur,sha kalau xpakai spek,pandang orang macam nak makan je..hehe
tapi sebenarnye,xterlintas ape2 pun kat ati ni..nak melawan ke ape..
sebab memang kebiasaannye,lepas sha solat,sha memang akan lipat sume sejadah yang ade..
yela..makcik2 yang tinggal untuk 20 rakaat tu,sume da tua2..
tengok nak solat pun macam xlarat nak bangun..
tapi gigih jugak nak wat penuh..
kite yang muda ni,sibok nak lari balik umah bile 8 rakaat..bajet macam lambat lagi nak mati..xnak tambah pahala bulan yang mulia ni(peringatan untuk diri sendiri)

sementara tunggu nak solat tarawikh tu,tibe2 ade sorang makcik tu tegur sha..
"adik..adik skolah tingkatan berapa?"
"saya da masuk u,makcik.."jawab sha dengan sopan-santun..hik3
"hah..kat u?kecik nye badan.."muka makcik tu terkejut..
masuk dalam keta,bantai kena gelak ngan abah n adik lepas cite benda tu..
uwaaa..bukan salah sha yang sha xnak tinggi..
abah wat suggestion suh sha gi bergayut ari2..
xnak sha..xpasal2 nanti beruk belakang umah ni join sekaki..
ingatkan sedara diorang jugak.. =.='

kesian sekian entry merepek dari sha..

mood : tengah cari idea untuk zaman kanak2..
syerah gi tag plak..dush3x

pesanan penaja : rase nak berhenti berblogging =.=
x_96f4529

2 comments: