da tau lame..saje nak cakap lagi..

syukur kurafakkan ke hadrat ilahi..
akhirnye,aku hampir mencapai cita2ku untuk membuat ape yang aku inginkan..
dengan kekuatan yang ade,aku tabahkan ati untuk memperbaiki diri..
memang benar..
hidayah milik Allah..
bile tika saatnye tiba,ati terbuka dengan sendiri..
mungkin berkat doa yang xputus2..ditambah dengan titisan mutiara jernih yang xpernah berhenti mengalir.. mengharapkan makrifah dan redha ilahi..lazly,impian itu terlaksana..
aku tau aku akan melukakan ati banyak pihak..
percayalah..ape yang sha wat ini adalah untuk kebaikan kite bersama..
biarkan sha terus-menerus bermuhasabah diri..
sebab nye,terlalu banyak dosa yang telah diwat oleh insan kerdil yang alpa ni..
aku jugak menangis kegembiraan atas kejayaan yang telah aku raih..
dan aku percaya,ni sume atas kesedaran diri yang selama ni,aku amik enteng walaupun atas sekecil-kecil perkara..


"Allah sayangkan aku.."
alhamdulillah..tiap kali aku mengenali seorang insan yang bernama lelaki..
aku tak terus-menerus meletakkan harapan yang tinggi dengannye..
sebaik mane pun dia..
cukupla persahabatan yang dibatasi dengan etika islam(walaupun sha tau xberapa nak islamik..but honestly,if u see me face to face,u can't recognized me..i'm totally different as i'm in alam maya..)
tiap kali lelaki tu try untuk bohong sha,xlame pastu,kompem akan terbongkar segala rahsia..
but sha wat xtau je..nak tengok sejauh mane kejujuran..
setakat ni,sha xmo lah mempersoalkan something secret tu walaupun da tau..
i was acting like i didn't know anything..
come on,guys..
sha xpenah marah kalau awak tipu sha..
cume sha sedih,di mana kejujuran dalam persahabatan?
dimana keikhlasan dalam perhubungan?
one more thing,telinga n mata ni da lali dengan ucapan cinta dari kalian..
i know,maybe that is the one way yang awak cube kaburkan mata ati sha dengan kata2 manis camtu..
kalau sekali kena,bley tertipu..
if,too many times?is it kite akan tertipu jugak?
praise to Allah..my heart still didn't changed yet even once tym..
because Allah always show me the truth..
today,u said u love me?
but after a month,what happened?
is it same as u love me as before?
nothing..(this answer absolutely)
u go with another person..
before that,beria2 suh accept dia..
ohh..no..it's look easy for u..but hard for me..very hard to accept u to be a part of my life..
(when someone has being a part in my life..it's means that he is very important n special to me..)
bukan sesuka ati je nak men time orang..
ok..setakat ni bukan sorang wat camtu..
i guess more than 10 peoples do the same thing..
i don't make a conclusion that all men in this world have the same attitude..
i know,maybe some or a few of them,don't have that such attitude.. 
barakallahu lakum..


i feel sorry for them,who involve in this matter..
please come back to pangkal jalan..
i don't want to see u,to hurt another feelings..
repent..repent..n repent..
don't ask apologise from me..but the most important thing,ask to Allah..
i can't give u shafaat whether in dunia wal akhirah..
only Allah can forgive u..not ME..


i apologized to whom that feel uncomfortable with this post..
sorry..sorry..n sorry again..
it's just my feeling..
my expression from my deep heart..
i want to stress here that....
i love all the people around me..
love so much..
*cry*


"air mata takkan mengalir tanpa sebab..
ia bukan seperti sungai yang sentiasa mengalir..
dan bukan juga seperti hujan yang turun tanpa dipinta..
tapi air mata mengalir kerana ia datang dari hati.."
-my own magical quote-




6 comments:

  1. asssalamualaikum
    ehm...rase2nye ni laa pertama kali,sye rase mcm tersntuh ngan luahan seseorang..
    seriously..
    ehm...harap bykkan bersabar...
    kalu de salah,sye pon nk mntak maaf..
    maaf sgt2...
    huh..

    ReplyDelete
  2. wassalam..
    time ksih ats komentar saudara/i..
    insyaallah..
    idup xkn lengkp tnpe ujian..
    yg psti,tiap mslh yg mndatang,hdpi dgn ati yg tng..
    jgn mnx mf kat sye..sbb sye pn xknal awk cpe..hehe

    ReplyDelete
  3. salam puteri..
    haha..
    tacing laa bile bace ape yg awak tulis ni..
    haha..
    pape pon,puteri mmg berbakat laa bab2 tacing nie..
    100 mrkah..haha

    ReplyDelete
  4. wassalam..sye tau..ni msti encik iji kan?
    time ksih la dgn mrkah awk tu..
    sye hrgai..huhu

    ReplyDelete
  5. haha...
    peergh..mmg pndailah cik puteri meneka..
    bile tgk background baru..wah lagi nampak ceria dari yang sebelumnya
    haha..

    ReplyDelete
  6. sye tau la..
    sbb sye ade aura..
    hahaha
    idup msti ceria..
    xkn nk bgelumang ngn air mta je..
    hehe

    ReplyDelete