ape yang aku rase..

lately,jiwa sha memang sakit..
ape kena ntah..banyak mengelamun..
banyak tido..(tu memang aktiviti bese..hehe)
bile stress,tidolah ubat yang paling mujarab..
sebab lepas bangun tido terus xingat ape dah..huhu
memang dugaan..but i take it as positive..
hidup mesti diteruskan!
caiyok sha!


baru jap tadi call mama n abah..
rindunye kat diorang..
da seminggu xcall..memang catat rekod..
selama ni xpenah camtu...
tpi disebabkan bz sangat minggu pas,xsempat nak call diorang..
balik da lewat..tido kul 3 4 pagi semata2 nak siapkan assignment..
sampaikan mama n abah pun terabai..teruknye la sha ni..huhu
bile dapat dengar sore diorang tadi..gelak2..rase terbang segala masalah yang tersekat kat kepala ni..
haisshh..susah tol nak terbang kuar..


satu perubahan yang sha da wat kali ni,fb berjaya dipadam..
yahooo!
kepada peminat2 adik sha,pandai2 la anda nak idup..
saya bukan agensi menyatukan hubungan cinta korang yang xkesampaian tu ye..maaflah adik2 oi..
akak da penat layan korang..
nak adik akak,korang g la try tackle dia sendiri..ngeh3
akak xkejam,cume malas la..banyak lagi keje nak wat.. (^_^)


arini Maulidur Rasul..
ramai ye yang wat wish2 tu..siap join perarakan lagi..
mm..rase nak cakap something..but xde kekuatan lagi..
xcukup ilmu tentang bid'ah..
satu cabaran untuk terus mengutip ilmu..
nanti orang tanye,xcukup hujah,kate ape plak..
"ishh..minah ni..nak tegur orang..nak cakap pasal sambut maulud bid'ah..diri sendiri pun kurang ilmu.."
xpela awak..at least,saya cube untuk kuar dari kepompong jahiliyah..
bile teringat balik semasa zaman 'jahiliyah' dulu,terasa kebodohan diri ni..
malunye pada Allah..
rase ape yang wat tu da betol,actually,banyak yang xbetol..
hadis2 dhaif,maudu' diamalkan..
sume bercampur-gaul..
insaflah wahai shafiza!


dilema dalam diri..
niat di ati nak beli tafsir ibnu kathir (rm520)..
nak beli jugak buka mazhab syafie,bid'ah,peribadi nabi(rm200)..
sume sekali da rm720..
belom campur nak beli buku sifat nabi (rm70)..
da sume sekali (rm790)..
nanti kalu xbeli,menyesal lak..
bulan depan,harga buku da naik..
nak tunggu sampai dari indon,berape bulan kemudian..
ohhh..nak beli ke x ni??
arap2 dua tiga ari ni da ade keputusan..
moga Allah memberi petunjuk..


No comments:

Post a Comment