pertemuan yg xdisangka...

semalam bertolak dari kampus ke destinasi yg dituju..
lebih kurang 1 jam lebih akhirnye sampailah ke tempat yang dijanjikan..
memang ramai yang datang..suasana suram menyambut ketibaan kami(pelajar syariah dan undang2 usim@bakal peguam)
sha terpaksalah duduk di depan pelajar lelaki UIA..sha sangat benci keadaan ni..
tapi disebabkan terpaksa,mmm..duduk jela..

thriller drama da start..
diorang tunjuk slide show jela sebelum perbicaraan kes bermula..
actually,sha sakit kepala sangat..tapi tabahkan ati jugak join program tu..
orang gelak2 tym tengok drama tu,sha jela yang siyes..bile kepala sakit,nak faham cite pun susah..
dahla kitorang sampai2 je,memang da start pun..
then,drama real pun bermula..
ya Allah..terkejut bukan kepalang..
banyak persoalan berlegar2 kat benak fikiran..
nape dia wat camtu?
nape diorang xtapis benda2 camni?
nape n nape?
satu perasaan malu mula menusuk perasaan sha..
Ya Allah..malunye aku dengan budak lelaki..
sanggup diorang wat camtu?
xsangka sangat..sebuah tempat yang memegang title agama xseperti yang difikirkan..
rasa menyesal n membazir masa n duit pergi ke tempat camni..
lelaki2 yang duduk kat belakang sha,gelak2 je tengok teater tu..
but kawan2 yang stu kos ngan sha,sume siyes tengok cite tu..
sha da dapat baca ape yang diorang fikirkan..
dan sha sendiri memang xgelak langsung sepanjang teater tu berlangsung..
ikhtilat terlalu jelas..
penuh selamba..
mood untuk tengok terus xde..
rasa macam lambat je mase berlalu..
tapi alhamdulillah,sume sahabat sha masih punye kesedaran untuk menilai mana yang betol n mana yang salah..
semoga kami terus istiqamah mendokong title islam sebaik mungkin dan xmendatangkan fitnah kepada agama sendiri....

No comments:

Post a Comment