masin!!!!


masin?
mulut masin ke??
no..no..no..semestinye tidak ade kaitan ngan tajuk entry ni ye..
korang penah minum tak air garam?
kompem la masin gler kan!

ni sebenarnye nak cite kisah pagi tadi..
sha gi makan kat kafe kampus..
teringin nak makan mee hun sup..
then,belilah..tengok memang sedap..
dengan penuh bernafsunye,sha pun memulakan dengan bacaan basmallah..
then..ngappp!
puihhh..masinnye..ke perasaan aku je masin ni??
sha pun rase lagi sekali..kot2 lah lidah sha da ilang taste buds ke..huhu
memang sure masin!
sha pun suh lah kawan sha rase mee hun sup tu..
memang xsilap lagi n bukan mimpi yang benda tu memang masin..
ape lagi,gi la jumpe tokey kedai tu kat kaunter..
"makcik,mee hun sup ni masin sangat la..saya xley nak makan.."
"eh..yeke dik.."
"kalau makcik xcaya,makcik raselah"
makcik tu pun blah ke belakang,then dia datang balik ngan rupe tergaru2..
"adik letaklah makanan tu kat citu.."
laaa..mak cik ni..orang da memang letak pun..
makcik tu pun ngan selamba badak xnak pulangkan duit..
dahla tym tu agak ramai orang kat kaunter nak bayar makanan..
sha plak wat drama ngan makcik tu..
sume orang pandang..
sha tunggu je..
'bile makcik ni nak pulangkan duit..nak rm3 tu balik..beli roti canai jela..'
lama makcik tu duk 'cacang' kat citu,barulah dia bagi duit..
sha rase mule2 dia memang xnak bagi duit..
tapi dia tengok sha xgerak2 lagi tadi..
akhirnye paham jugak makcik tu..haha

sha rase makcik tu xcaya ape sha cakap..
mane taknye,sha orang laz yang dapat kuah laz dalam periuk tu..
bayangkan periuk besar tu,xde sape yang mengadu kat makcik tu yang kuah tu masin..
orang2 sebelum sha berpotensi untuk kena high blood pressure..xtaulah camne diorang makan..
kalau sha,sha memang xley telan..geli tekak~
nasib2..laz2 roti canai kosong bangla tu jugakla yang masuk dalam perut sha..huhu


2 comments:

  1. haha.. siannye.. nseb baek macik uh return ur money back..

    ReplyDelete
  2. 1st tym dlm sejarah..
    mkn mee hun sup masin..
    rse trauma lak..
    haha

    ReplyDelete