ktm



mmg letih mlm smlm..ape kes pn xtau..huhu
hampir 11 jam tdo..
mcm beruang koala da rse..
hehe


plg menarik nk share,sha dpt 1 pglmn bru..
bese la kalu blik umah naik ktm,ade2 jela bnda yg berlaku..
kalu xde mmg xsah!


ari jumaat kalu da kul 5 tu mmg kemuncak org ramai la..
sume rushing nk blik umah..
sha ni dahla kecik kan..
slalu je ditindas..huhu
mmg sedey..
tpi disbbkan kat usim tu pn da bese berebut2 nk naik bas,so xdela problem sgt..
dlm tgh berebut2 tu,mata sha tertgkla ssorg pmpuan ni..
mcm org arab..
dia pndg sha,sha pndg dia..
then dia syum..sha syum blik..
tbe2 dia tye KL Sentral kat ner?
sha ckpla laz station..
tbe2 rse plak nk tye dia dri mne..
sha pn start la "min aina?"
"hah?"dia ckp..
aik..dia ni xdgr ke..xfhm?ke..sha yg slh wat ayat??
smpat agy tym tu fkir cmtu..huhu
tpi mmg btol pn..
sha pn tkar la ckp english..
owh rpe2 nye dia xreti ckp arabic..
ble tye2 rpe2 nye dia org iran...
teruja la gak sbb sha sbnarnye kna wat assgnment psl gaya hidup org iran..
nk tye byk kat dia,tpi cm xbez lak cte skerat2..
lpekan jela hasrat tu..
dia ade gak cte skit2 psl bground dia..
nmpak dia mmg educated..
student kat slh sbuah kolej kat Malaysia..
amik course english..
ptotla laju gler dia ckp english..
kdg2 xdpt tgkap pe dia ckp..
dahla ngn suasana bsing..dia pn pelik ngn keadaan yg ramai org tym tu..
dia komplen gakla psl ktm tu..sha pn ckpla mmg bese kalu ari jum crowded..
then dia tye ssh ke nk bljar arabic?sha jwab kdg2 je la..
dia pn pnh bljar arabic tym high school..tpi skjap je..
dia kte juz bljar cmtu2 je..cmtu2 tu cmne,sha xtau la..huhu


tym ktorg borak2 tu,makcik2 dlm ktm tu pndg je..syum2..
ntah npe..pelik gak tgk diorg..huhu
byk la gak ktorg borak..phm2 jela sha..
kalu org da start ajk bersembang,sha mmg byk mulut..
kalu x,syap jela..mcm org sombong..huhu
kdg2 sha tkot gak borak ngn dia..tkot terslh gaya,dia kte kurg ajar lak..
yela..budaya org xsme ngn budaya kte..
kte xtau..cthnye cam kalu kte nk g stu2 tmpat tu,then kte juz ckp "library" kat driver..
bgi kte bese je kot..bgi org putih,biadap..
dia nk gak ckp "library please" bru la nmpak ade manner..
smpai kat KL Sentral,dia tye lgi yg ni KL ke?
sha ckpla ye..kna turun kat cni..
then,she said"thank u.nice to meet u"
sha da agk..msti dia ckp cmtu..sbb kebiasaan org yg tau manner,msti akan ckp cmtu tym nk bpisah..
nmpak cm beradab la bgi mereka..xdela men tggl je org tu..
tpi bgi kte,lpas ckp ngn org tu,kte pn trus blah je..xckp pape pn sbg sign kte nk g tmpat len..
lpas sha ckp "welcome.nice to meet u too."ktorg trus kuar dri ktm n xjmpe dia lgi dah..
sbb ramai sgt org kan,xprasan dia menuju ke mne..


pas smpai kat ktm klang,smentara tgu abh,duk2 la tepi jln tu..
tbe2 je de org tua tu lalu..
dia sapa sha.."ai cik adik mnis"
sha terkejut la..ingtkan npe dia duk syum2 dari jauh..
mcm nk jual barang..
rpe2 nye nk mggatal..xsdar ngn diri da tua..
sabar jela..kwan sha tym tu pn pelik tgk dia..
dia tye sha ape org tua nk..sha cme kte nk mggtal adela..
meremang rse bulu roma..kwan sha pn da kte eeee dah..hik3
mcm2 la..huhu


No comments:

Post a Comment