di manakah peranan kte??

lately,sha tgk kecoh kat fb psal islamic festival fashion di bwah naungan Rosmah Mansor..sha sgt tertariklah dgn isu ni..smpai kan ade stu fan page tu membongkar rhsia di sblik festival ni..astaghfirullah..mgkin ni sume propaganda dari syaitan tnpa kte sdar..sha mgucap pjg ble tau psal hal ni..plg myedihkan ble ade stu dripd bju2 yg ditnjukkan mlm tu,ade tlisan khat Muhammad terblik..slalunye mmg simbolik la kalu stu2 bnda kte tblikkan ni sbg stu pghinaan..so,fkir2 kan lah ni adalah stu kbetulan atau pghinaan??agak memalukan ble islamic fesyen xmgmbarkan lgsung pakaian spt itu yg diajarkan islam..terdedah cne cni..seolah2 spt xckup kain..pkaian spt itukah yg Allah tasyri' kan??aurat ni smua org sedia mklum..rsenye bdak kcik pn tau,ape tu aurat..dan aurat ni merupakan ilmu yg wajib bgi org islam utk tau..xkn lah itupn xtau..bnda yg simple..tpi org suke memperlekehkan hal aurat..sbg seorg muslimah,sha sndiri tpgil n rse tersentuh dgn sikap org islam skrg terutamanye rkyat malaysia xkre la pmimpin,org atasan or org bawahan..ape2 pn,kte ttp sme drjatnye..cme yg mbezakan antara kte adalah iman dan taqwa..sha sgt tersentuh n sensitif ble pkara2 yg melibatkan agama..bgi sha,itu adalah stu pghinaan..sha rse bkn sha sorg je yg mmbantah hal ni,tpi rse nye rmi lgi org len yg sgt peka ngn isu ni pn trut marah ble hal mcm ni dipndg sebelah mata..rsenye sumorg xmrah kalu skdar letak nme fashion show..tpi ble melibatkan pkataan 'islam' akn myebabkan org yg amik ksah ni mrah..nsihat-mnsihatilah kte sesama umat islam..jgn smpai Allah trunkan bala bru kte sdar sgala silap n slah kte..npe kte perlu memartabkan islam dri segi fesyen..npe tdak dri segi ilmu??atau aspek2 yg len?kan byk lgi..ape gne nye kte berfesyen lbih2 jika ilmu xde lgsg kat dada ni..lgipn kan Allah myuruh kte spya bsederhana dlm setiap perbuatan kte..xperlu la tlalu elegan atau ape skalipn..hakikatnye ble kte msuk ke tmpat asal kte,hye kain putih yg membaluti tbuh dri ujg kpala smpai ujg kaki..tu bru cte psal IFF..skrg msuk plak cte psal org murtad..sedey sgt ble bgsa kte iaitu melayu yg beragama islam msuk agama len..dan kbykan drpd mereka msuk ke dlm agama kristian..bru jap tdi,sha tgk ade stu video dri seorg murtad di kuching,swak menyebarkan dakyahnye..sguh cetek ilmu agama nye..menafsir ayat quran tnpa ilmu..mle lah myalah tafsirkan ayat tu..sguh bangga dia bdiri di khayalak ramai meghina islam scara terang-terangan..yg plg myakitkan,mghina rasulullah.. npe perlu hina nabi kte?Baginda da terlalu byk berkorban utk kte..saat maut dtg mjemput pn,baginda still myebut umatnye..npe baginda tdak myebut ahli keluarga baginda?anak2?isteri2?tpi Nabi ttp menyebut umatnye..risaunye bginda ttg umatnye..sbb baginda tau bhwa umat di akhir zaman ni,akn mghadapi stu fitnah yg bsar..iaitu fitnah dajjal..hya org yg beriman akn terus kekal dlm agamaNya..manakala org yg terus sesat,akan sesat selama2nye jika mereka tdak terus utk mcari kbnaran..kdg2 sha rse geram jgk dgn org cmni..ske ati je mghina islam..kalu bley dibunuh org cmni,sha akn bunuh tnpe perlu bfikir 2 3 kli..mmg layak utk dibunuh..ati sha bergetar ble org2 spt ni mghina islam scare trg-trgan..dan sha bjnji stu ari nti sha akn ttp trus memartabatkan islam wlupn sha tau dugaan yg sgt perit utk dihadapi..tpi tu lah pgorbanan yg hrus dilalui utk trus menaikkan islam..Rasulullah dan para shbt ttp idola sha dunia n akhirat..pgorbanan bginda utk myebarkan islam stu ktika dlu mjdi titik tolak utk sha mnjadi mnusia yg matang dan mgmbil peduli ttg islam..air mata ni menitis saat melihat sdara2 seislam kte smkin hilang pduan idup..lebih terdedah kpd hiburan tnpa memikirkan soal mati dan ari kiamat..pkara yg sha plg tkut pabila bertemu dgn Allah..dan ktika Allah bertya,apa yg sha tlah lakukan utk agama?dimana tggungjawab sha?xkn sha nk bdiam dri?sekurang-kurangnye sha bley jgk mjwab yg sha tlah berusaha sedya-upaya dgn kudrat yg ade..nauzubillah jke di msukkan dlm neraka..azabnye sgtlah pedih dan myiksakan!









No comments:

Post a Comment