3 pukulan 1001 pengajaran

sgt klakar..huhu..pgi tdi mcm mnakutkan la jgk..siap bce2 ayt lgi bgi ustaz tak nampak(tkot pye psal....huhu)..tiba2 time tu rse ngantok sgt bila diorg duk baca nas byk salah..rsa mcm nk try baca je nas tu..nk uji sejauh mana daya ingatan sha..sbb dah dua hari xmengulang bacaan..mesti byk yg lupe..time ustaz tgh cari org utk baca nas tu,sha sja je pandang dia..sbb nampak yg lain tunduk je..tkot kna panggil la..kalau salah baca,mmg dpt 'thundercat' dia tu..huhu..skali ustaz pn tnjuk dan ckp "anti..iqra' ad-dars sabi'.. "smbil tersenyum,sha terus tunduk kat bwah..time tu rse nk tercabut jantung..tpi rse syok plak dpt jgk akhirnya baca nas tu dpn ustaz..terus mulakan dgn bismillah dan membaca nas tu..ustaz pn da mula bergerak ke belakang,duk btol2 kat belakang sambil memegang pembaris keramat dia tu..pastu ade la tiga tmpat tu terslah baca baris..mmg dpt la rse thundercat dia wat pertama kali dlm sjarah hidup..xrse nk nangis or berdendam..tpi rse bangga sbb dgn pukulan tu,kesalahan tu ttap akn ingt smpai bila2..dan xkn slah lgi..time kna pukul tu mmg rse panas je tmpat pukulan dia..tpi still ley tersenyum lgi..huhu..pas abis baca text yg panjang2 tu,ustaz pn ckp "jayyid..ade improvement..cmne kmu buat smpai cmni?"sha pn jawab,yg sha rakam suara kinah iaitu ketua group sha time dia bacakan nas tu utk kitorg..then,sha slalu psg rakaman tu byk2 kali dan berlatih smpai lancar..ustaz pn berpuas ati dgn bacaan sha..time tu mmg lega abis..nasib baik la dia xckp mcm2..kalau x,mmg abisla sha..huhu..apa2 pn,moga2 apa yg sha baca ni,time exam syafawi mgu dpn,sha akn beroleh natijah yg lebih baik..amin.. (^0^)


No comments:

Post a Comment