annoying!!!

Bismillahirahmanirrahim..
Since sha form 1 lagi,sha da di anta ke sekolah asrama penuh..
Walaupun dalam ati memberontak xnak..tapi akhirnye akur jugak dengan keputusan kedua ibu bapa sha..
Ade sebab sha xnak duk kat asrama ni..banyak benda yang sha rase annoying gler ngan persekitaran n especially makhluk yang tinggal kat sekeliling sha..
Sampailah zaman u ni,benda annoying tu still ade..da name pun duk kolej,xkan terlepas dari menghadapi sume tu..

Antara benda2 yang sha rase annoying :
-sidai baju kat ampaian macam ampaian tu dia punye..suka ati dia je nak alihkan baju orang len semata2 nak bagi ‘keselesaan’ kat baju dia..heh
-pinjam harta orang len,pastu wat harta sendiri plak..xpulangkan balik kat tuan punye barang..heh
-lambat dalam segala hal..heh
-basuh baju kat tempat shower..(nak basuh baju gi kat tempat basuh baju)..heh
-suke wat mesyuarat xlangsung kat kaki lima or tangga..saje bikin jammed..heh
-suke letak barang kat tempat orang len..padahal tempat dia suci murni dari sebarang barang kepunyaan sendiri..heh
-pinjam broadband lame2 atas alasan nak wat keje..tapi sebenarnye nak berfacebook..heh
-pinjam barang pastu letak merata-rata..heh
-potong queue tym nak anta borang or daftar something..pastu wat muka xbersalah bile kena perli..heh
-suke mandi lame2 dalam shower..sedangkan orang kat luar da queue sampai ke luar tandas..heh
-guna barang tanpa mintak kebenaran..contoh,syampu..tau2 je da abis..heh
-pakai ape2 tanpa pengetahuan owner..bile owner nak guna,mule terkial2 cari berpuluh2 minit lamenye..heh
-yang PALING annoying,bile beli ampaian nak sidai baju sendiri,tibe2 ade orang pun join sekaki wat ampaian tu macam harta dia beli pakai duit PTPTN..heh

Harap2 la sensitive tentang perasaan orang len..
Jangan anggap sumorang suke dengan perangai kite yang xtau malu tu..
Try to put yourself in their shoes..
Ape perasaaan kite bile kite kena camtu?
Sakit ati x?
Marah x?
Kalau ikutkan ati,cam nak lempang2 je sumorang yang ade kat situ..lagi2 pem’buat’ masalah..
Please watch ur manner..
Kate orang MELAYU beradap sopan??

Titah Tuan Puteri : letih ngan sikap manusia yang xmemahami perasaan orang len..tau nak senang diri-sendiri je..

x_96f4529

22 comments:

  1. sgt2 menyokong suma tuu ;) hehe
    yg pling sokongg yg pnjm brodband last2 fb je yg lamaa :D hahaa. klu brodband sndiri suka hti laa nk fb 24 jam pun , haha

    ReplyDelete
  2. blog yang amat menyejukkan hati sayer...

    ReplyDelete
  3. @amal
    tau xpe..
    bley plak berfacebook tym kite sibok nk wat assignment..
    pdhal dia pn pnjam nk wat assignment jgk..
    sabo jela~

    ReplyDelete
  4. @chef erra
    time ksih..
    arap2 dpt memberi manfaat.. =)

    ReplyDelete
  5. haha mang gitula prangai org..prangai cmne mang annoying p dpat mewujudkan kmesraan kdg2

    ReplyDelete
  6. @eya edamanhatiku
    kalau stkt skit2,xksah kot..
    kalau da over,len plak jdinye..
    huhu

    ReplyDelete
  7. hihiks....betul3...menyampah! Rambut gugur, x kutip/sapu...pengotor...betul x? hihiks.

    ReplyDelete
  8. @ninie
    sokong3!!!
    lgi stu,xflush lpas membuang..
    =/

    ReplyDelete
  9. mmg btol tu sha .........klu dok ostel mmg kna hdpi sume bnda tu......mmg annoying....

    ReplyDelete
  10. @wahida ani
    tau xpe..
    mmg annnoying majnun..
    hek3

    ReplyDelete
  11. :mati

    ok fine. lepas ni aku ambik balik baju2 aku kat ampaian ko. hahaha

    bese ar tu. wat macam harta sendiri. ko kene tegas sket sha. fire!

    :lari

    ReplyDelete
  12. @syerah
    ok..amik blik bju ko sblm aku buang..hahaha

    ReplyDelete
  13. manusia macam2 perangai..adat la tu hehe

    ReplyDelete
  14. Hahaaa , virus ' majnun ' by doktor azman smakin tersebar ;)

    ReplyDelete
  15. setuju2 sangat ngan benda2 ni. serius annoying. yang scene2 toilet tu bnyk sgt jadi kat asrama dulu. tapi kdg2 bnda ni memang boleh jadi memori pas kita duduk sorg2 nanti heheh.

    ReplyDelete
  16. @amal
    tu la psal..
    Dr.Azman penyebar virus majnun..
    hahaha

    ReplyDelete
  17. @miss A
    xjadi kenangan pn xpela..
    asalkan jge kebersihan..
    dpt la jgk kngn terindah..
    hehe

    ReplyDelete
  18. tau xpew.....
    selalu pnjm...
    lg pnjm sabun basuh...
    gne snyp2 plak hu3

    ReplyDelete
  19. @dila nasurudin
    tu la..
    xbaik wat cmtu..
    gne brg org len tnpa kebenaran tu kan berdosa.. =)

    ReplyDelete