kompleks kah wanita?

Bismillahirrahmanirrahim..
Entry untuk yang da berkawin..yg xkawin lagi pun bley praktiskan bile da kawin nanti..  ^^

Tetibe lak rase rajin nak mengupdate blog..selalunye da berkurun baru nak update..nak blogwalking pun da malas sekarang..asal on9 je,tibe2 cam xde mood nak tengok blog bile memikirkan esaimen yang bertimbun n exam yang makin dekat..grrr~

So,tengah2 blogwalking,tibe2 tercetus idea lepas terbaca kat blog sorang blogger ni..dia cakap tentang masalah kawan dia n boyfriend kawan dia..ntah apasal macam tertarik nak baca..hua3..layan jela~

Masalah kat sini timbul bile mana boyfriend dia tu jenis xlayan dia sangat..ntah ape pasal..sha pun tarak tau..xde plak dia mention pape kan..lagipun,xde la plak sha berminat nak tau..cume yang wat sha terpikir adalah sikap sesetengah lelaki ni..so,sedikit sebanyak sha da tau camne spesies adam ni..bukan ape,sha hidup pun da dikelilingi ngan lelaki..adik-beradik sume lelaki..pastu plak,sedara-mara ramai lelaki..kalau pompuan,bley dibilang ngan jari..sha pun xtau la nape family besar kitorang ramai lelaki..sebab tu,bile kate lelaki ni da makin pupus,sha akan menolak dakwaan tu..sebab sha rase,lelaki zaman sekarang masih lagi ramai..tapi xtau kat mane diorang invisible kan..huk3

Kalau lelaki,selalu je merungut pompuan ni sukar untuk difahami..or bahasa tepatnye terlalu kompleks..susah nak ramal keadaannye..kejap ok..pastu beberapa saat kemudian,mood da terus berubah..sifat sensitivity pompuan ni sangatla tinggi + ade ati yang lembut..so,kalau korang da berkasar skit terus dia akan berjauh ati..pastu,yang adam ni bukan nak pujuk..tapi biarkan je bile yang pompuan ni majuk..diorang pikir,lame2 nanti,ok la tu..mesti dia da xmajuk..senang je kan bagi diorang?percaya atau x,dengan perkataan ‘maaf’ tu sendiri,ati pompuan ni terus cair walau marah camne pun tadi..huhu

Xpon,korang rase pompuan ni sangat la leceh..nak kuar pun,amik mase lebih setengah jam untuk bersiap..yela..korang ley la cakap,korang xpakai tudung..pakai baju pun bley sambil jalan je..xkan yang pompuan pun nak wat camtu kot..sepatotnye anda memahami keadaan perempuan..karang xpakai tudung,korang gak yang tanggung dosa..tapi kalau bab bermekap tu nak lame2,memang patotla yang si laki marah kan..but for me,kalau da tau kite tu siap lambat,korang get ready la awal2..jangan bagi mood orang spoil gara2 kite plak..

Lazly,sediakan la menadah telinga korang untuk mendengar cite atau bebelan dari isteri..bile korang bagi respon untuk setiap benda yang kuar dari mulut dia tu,kompem dia akan rase seronok dan dihargai..senang cite,cube korang letak diri korang dalam situasi dia..bile korang bercerita,dia cume balas “owh”..”mm”..xke sakit ati?punye la penat bercerita,balas nye camtu je..at least,cube dengar dengan teliti n wat2 berminat nak tau walaupun xnak tau.. =.=’

Kalau nak kekal dalam perhubungan,korang kena rajinkan diri search kat internet camne nak pikat suami/isteri..itupun kalau rase,cam xtau camne la nak wat..sekarang ni banyak kot..xpon,kalau susah2 sangat,gi baca artikel pasal camne nak pikat awek/pakwe..bley gak diaplikasikan..bukannye xley..tau nak praktis kat awek/pakwe je..pas kawin,terus xnak amik kisah..

Arap2la entry ni bagi manfaat..walaupun sha xkawin lagi..tapi sha xnak bile sha da jadi peguam syariah nanti,berlambak kes cerai yang nak kena bicara..sedey rasenye tau..huk3(feeling lak tetibe)..niat wat entry ni sebab xmo lagi tengok orang cerai2..kebanyakannye cakap xde persefahaman la..ape la..padahal tym cintan-cintun tu,xde la plak komplen sane-sini..(sigh~)

Bagi seorang wanita, harta yang paling berharga di dalam hidup ini adalah seorang suami yang soleh. Kepadanyalah, seorang isteri akan merasakan kebahagian di dalam hidupnya dan di Akhirat kelak. Keberuntungan yang akan diterima seorang isteri, jika dia menyakini hidupnya, memberikan segala cinta, perhatian, dan kasih sayangnya kepada suami yang soleh. Kerana pada diri si suamilah, seorang isteri akan mendapatkan apa yang didambanya; Ketenangan, keteduhan, kedamaian, perlindungan dan cinta serta sayang.

Titah Tuan Puteri : pening bace kes untuk subjek law ni..sampai terbawak2 buat entry regarding cases.. =.=’

x_96f4529

12 comments:

  1. hehe..sma la. law...ssah thap gaban! :(

    ReplyDelete
  2. @mikeyvio
    bese la tu..
    nk jdi lawyer,kna ssah2 dulu..hehe

    ReplyDelete
  3. kalau tengok actual fact bru la kita tau julat sebanar

    ReplyDelete
  4. cm perli teddy die je.,..

    ReplyDelete
  5. @edy fee
    kalau fact pn,mmg mengatakan lelaki lgi ramai dri pmpuan kat malaysia ni.. :)

    ReplyDelete
  6. @anon
    xde perlinye ye..
    mcm knal je sape ni..haha

    ReplyDelete
  7. Nice la ur post. Good luck in law :D

    ReplyDelete