Allah menanti kita..

Bismillahirrahmanirrahim..
Kesibukan untuk akhir2 sem ni memang ketara giler sampaikan da xde mase lagi untuk borak2 ngan kawan..berkongsi cite n sebagainya..asyik terfikir assignment yang makin bertimbun..arghhh~

Bile duk dalam kelas,akan terfikir la tym tu,balik ni nak makan ape la..nak wat pe pastu..bile nak wat assignment..bila nak bukak facebook (perlu ke?)..macam2 benda duk pikir..siyesly,zaman tamhidi(asasi) dulu xseteruk ni..kitorang lebih banyak rilex n men2..bile masuk degree,sume benda da makin complicated..yela..xkan makin mudah kan..

Alhamdulillah...dalam sibuk2 camtu pun,Allah permudahkan urusan sha..xmacam dulu lagi..banyak membazir masa tunggu bas n sebagainya..parenz sha bagi kereta untuk kemudahan berulang-alik ke kampus..so,bile abah da bagi kereta ni,xde alasan lagi nak men2 tym study..rase macam lagi bertambah berat tanggungjawab..nak buktikan walaupun dapat nikmat camtu,kite jangan sia2 kan..

Kadang2 terfikir gak,dalam sibuk2 tu,kite hanya terfikir tentang urusan duniawi je..jarang kite pikir pasal masa kita peruntukkan untuk bertemu Rabb..dalam masa 24 jam,berapa lama la sangat kita betol2 rindu nak bertemu denganNya?menghadap dengan penuh tawaduk n rase rendah diri?itupun tym solat,kite tergopoh-gapah nak cepat siap sebab takot xsempat nak masuk kelas n sebagainya..khusyuk pun ntah ke mane..

Sebenarnye,bile kite luangkan mase untuk Allah,Allah akan gantikan mase tu dengan yang lebih baik..kite xkan rase xsempat untuk wat macam2 keje..padahal kite da banyak habiskan mase untuk Allah..xsia2 pun ibadah kite kalau kite lakukan dengan ikhlas..jangan disebabkan kite sibok wat keje,sampaikan kite lupe untuk bertemu denganNya..mesti Allah rindu untuk mendengar rintihan kite setiap ari..cume kite je yang xterasa camtu..

Moga2 kite sentiase ingat Allah dalam setiap keadaan..xkire tym susah atau senang..bizi atau xbizi.. (^_^)v

Titah Tuan Puteri : hidup ni hanya sementara..beribadahlah selagi termampu.. ^^

x_96f4529

16 comments:

  1. ya betul tu...

    jangan kita mudah putus asa atau bersedih kerna Allah tahu y terbaik untuk kita....dan ada hikmah semua tu..bersyukurlah...alhamdulillah...

    ReplyDelete
  2. segala yang berlaku ada sebab dan hikmah tersembunyi.. :)

    ReplyDelete
  3. transport tu penting masa study...alhamdulillah adk dpt transport sendiri....bersyukur dan terus bersyukur kepadaNYa...:)

    ReplyDelete
  4. hurmmm tetiba je rase tersentuh

    ReplyDelete
  5. @ila
    yup..hanya Allah je tau ape yg terbaik..kite sbg hamba kna byk berdoa agar dikuatkan diri utk melalui ari2 mendatang.. =)

    ReplyDelete
  6. @cik aisha
    alhamdulillah..
    moga nikmat tu akn mendekatkan diri kpdNya lgi.. =)

    ReplyDelete
  7. @edy fee
    alhamdulillah..Allah masih sygkan kite sume.. =)

    ReplyDelete
  8. yaa bt0l tu,ingatlah Allah wlu apep0n keadaan kite..kan..
    sm0ge sgala urusan kmu dprmudahkn k :)

    ReplyDelete
  9. @Lai Qma
    insyaallah..
    mudah-mudahan..
    innallahamaana..
    sesungguhnya Allah bersama dgn kite.. :)

    ReplyDelete
  10. betoi tu puteri..ate,moh le kita bjemaah kat surau :D

    ReplyDelete
  11. Untung lahh dia dah ada keta ;)

    Maseh tumpangkan kitorangg !^__^

    ReplyDelete
  12. harap2 kita tak pernah lupa dengan pencipta kita :)

    ReplyDelete
  13. @amal
    haha..
    xde ape la..no hal..smbil lalu je.. :)

    ReplyDelete