cabaran

Bismillahirrahmanirrahim..

sedar tak sedar,malam ni da masuk malam ke-25 ramadhan..sedey + sayu rase ati ni sebab ramadhan nak pergi meninggalkan kite..xtau lagi same ade ramadhan akan datang kite dapat berjumpe lagi atau tak..arap2 di panjangkan umo supaya kite dapat mengejar pahala yang berlipat kali ganda di bulan barakah ni.. T_T

lepas sha berbuka tadi,sha layan cite 'kau yang terindah' kat tv3 tu..saje2 je layan kejap sementara nak tunggu makanan dalam perut ni hadam seketika.. XD bagi sha,cite tu ok je..sha minat tengok cite melayu..sangat minat!tapi sha sedey bile pengarah2 cite sekarang ni,banyak memaparkan kisah anak melayu yang negatif..yup..memang realiti masyarakat kite macam tu..sebenarnye kite boleh berdakwah melalui media..cube banyakkan cite2 yang berbentuk islamik..dalam mase yang same,sedikit sebanyak dapat menpengaruhi minda masyarakat untuk berubah..ni asyik tunjuk yang negatif je..melawan ibu bapa,mengandung anak luar nikah,cintan-cintun..oh nooo...asyik benda tu je..macam mengajar masyarakat pun ade gak kalau wat cite macam tu.. =.='

sape kate cite2 yang berunsur islamik xditerima masyarakat?cite ayat-ayat cinta tu ramai je yang suke..bley feeling2 gak sampai mengalir air mata (part nak suh Fahri kawin lagi satu..hehehehe)..cube buat satu cite yang boleh menunjukkan Islam ni sangatlah indah sampai orang terpengaruh nak jadi baik..wat mase sekarang,sha memang tabik springgg kat cite2 islamik indon..diorang memang pandai wat cite islamik..cite tu logik n betul2 islamik..macam care pemakaian,bacaan Al-quran..memang rase betol2 real..xde lakonan..

sampai sekarang sha mengharapkan anak melayu tempatan dapat menghasilkan cite yang bermutu tinggi..arap2 ade la nanti kan.. :)

Titah Tuan Puteri : bley tak nak jadi watak heroin dalam cite islamik tu nanti?mau hancur cite tu..hahaha XD
x_96f4529

4 comments:

  1. nice islamic blog..=)
    dah follow
    Jom singgah blog http://nurulezeanee.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Kami pembekal strip ujian kehamilan dan ovulasi dengan harga yang murah tetapi berkualiti.
    Harga serendah RM1.00/pcs.
    Lebih banyak anda beli, lebih DISKAUN kami beri
    Untuk keterangan lanjut lawati blog shop kami:
    http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
    semoga menjadi semangat .. :)
    Bukanlah suatu kesalahan ketika kamu mencoba dan kemudian gagal. Satu-satunya kesalahan adalah ketika kamu tidak berani mencoba
    ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ..

    ReplyDelete
  4. nice day :)
    hargailah hari kemaren,
    mimpikanlah hari esok,
    tetapi hiduplah untuk hari ini.
    bagi-bagi motivasinya yaah...

    ReplyDelete